NavMenu

Startap festival ViennaUP od 3. do 9. juna u Beču

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.03.2024. 15:46
Komentari
Podeli
(Foto: ©WirtschaftsagenturWien/Philipp Lipiarski)
Festival inovacija i preduzetništva ViennaUP ponovo se vraća u austrijsku prestonicu. Startapovi koji žele da ubijede investitore u obećavajuće projekte i ideje imaće prilike od 3. do 9. juna da se predstave. Bečka privredna agencija pripremila je brojne sesije, prezentacije, hakatone, seminare i prilike za uspostavljanje novih kontakata, saopštila je Kancelarija grada Beča u Beogradu.

Kao i do sada, festival je decentralizovano organizovan. To znači da se različiti događaji protežu širom grada i pružaju učesnicima priliku da istraže Beč i upoznaju se sa bečkim startap-ekosistemom. Bez obzira na privredni sektor i fazu rasta poslovanja, na festivalu svaki startap nađe svoju idealnu priliku i publiku. Za razliku od konferencije Web Summit u Lisabonu, koja se održava od 11. do 14. novembra, ViennaUP želi da se istakne svojim decentralizovanim pristupom, tzv. "butik-konceptom".

- Učesnici treba da budu motivisani da se aktivno kreću po gradu, umjesto da cio dan provode u velikoj konferencijskoj sali - rekla je Gabriele Tacberger iz Bečke privredne agencije.

Prošle godine ViennaUP je privukao 14.000 ljudi iz 96 zemalja. Teme su bile socijalno preduzetništvo, održivost, kreativna industrija, žensko liderstvo i odgovorno korišćenje najnovijih tehnoloških rješenja.

Prijava i program na ViennaUP 2024 | The Startup Festival

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Poništen tender za dionicu Andrijevica-Peć, sve ponude ocijenjene neodgovarajućim

Monteput je poništio 120.000 EUR vrijedan tender za izradu idejnog rješenja za dionice auto-puta Andrijevica-Peć i Andrijevica-Čakor, nakon što su svi ponuđači isključeni iz postupka zbog nepravilno sačinjenih i nepotpunih izjava. To se navodi u odluci državnog preduzeća koja je dostupna na sajtu crnogorskih elektronskih javnih nabavki (CeJN). Monteput je tender raspisao 22. febrara ove godine, a svrha izrade dokumentacije za ovu 27

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.