NavMenu

Otvoren poziv za cirkularne startap kompanije sa Zapadnog Balkana - Predstavljane poslovnih ideja pred međunarodnim stručnjacima i investitorima

Izvor: eKapija Utorak, 31.10.2023. 09:44
Komentari
Podeli
Ilustarcija (Foto: Pixabay)Ilustarcija
Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma je objavilo poziv za sve mlade kompanije i preduzeća u ranoj fazi razvoja, koje teže usvajanju principa cirkularne ekonomije, smanjenju otpada i emisija, povećanju prihoda i razvoju inovativnih praksi, da se prijave za učešće na Cirkularne start up demo danu.

Rok za prijavu učešća na Cirkularnom demo danu, jednodnevnom događaju na kojem će odabrane cirkularne startup kompanije sa Zapadnog Balkana predstaviti svoje projekte pred međunarodnim panelom stručnjaka i investitora je 7. novembar 2023. godine.

Učešćem na ovom događaju, koji se organizuje u okviru EU projekta Enterprise Europe Network, startup kompanije će moći pozicionirati svoje poslovanje kao lidera u cirkularnoj ekonomiji, privući talente i investicije, te povećati prihode.

Ko može aplicirati?

Startup kompanije i MSP-ovi iz Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije.
Preduzeće mora poslovati ili biti namijenjeno da posluje kao profitno preduzeće u jednoj od navedenih zemalja.
Preduzeće mora demonstrirati fokus na cirkularnost.


Kriterijumi za selekciju

Kvalitet biznis ideje
Tehnička i komercijalna izvodljivost
Budući potencijal za rast
Faza razvoja
Stručnost tima


Planirano je da se odabere 18 cirkularnih startap kompanija sa Zapadnog Balkana (tri po zemlji) koje će prezentovati svoje ideje.

Svaka startup kompanija će imati 5 minuta za prezentaciju, nakon čega će slijediti 5 minuta pitanja i odgovora od strane stručnog panela.

Prijave se vrše popunjavanjem linka: FORMULAR

Za sve dodatne informacije možete pisati na: info@yes.org.mk.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.11.2023.  |  Građevina

Raspisan tender za rekonstrukciju objekta Tehničkih fakulteta - Vrijednost radova 1,15 mil EUR

Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za izbor izvođača radova na adaptaciji objekta Tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore. Vrijednost ovog projekta iznosi 950.000 EUR bez, odnosno 1,15 mil EUR eura sa PDV-om. Kako je pojašnjeno, predmet javne nabavke je sanacija eksterijera zgrade, obuhvatajući fasadnu bravariju i fasadu, kao i hidroizolaciju dijela krova Tehničkih fakulteta. Rektor Vladimir Božović kazao je da je ova

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.