NavMenu

Završen poziv za podsticanje razvoja preduzetništva u Baru

Izvor: Mina Subota, 28.10.2023. 11:46
Komentari
Podeli
(Foto: Denphumi/shutterstock.com)
Javni poziv Opštine Bar za učešće u Programu podsticanja razvoja preduzetništva, po osnovu kojeg je opredijeljen iznos direktne finansijske podrške od 270.000 EUR, je završen.

- Administrativnom provjerom blagovremeno pristiglih prijava, utvrđen je spisak podnosioca koji su bili dužni da izvrše dopunu dokumentacije, nakon čega će se pristupiti vrednovanju prijava - navodi se u saopštenju Opštine.

Lokalna uprava je, realizujući Program podrške razvoju preduzetništva, u prethodnom periodu bila posvećena prezentaciji preduzetničkih priča koje je ranije podržala, potvrđujući svoju namjeru da, osim pružanja finansijske podrške, radi na promociji i edukaciji preduzetnika.

Ciklus prezentacija preduzetničkih priča završava se sa iskustvom vlasnice firme Kristinin šareni Kutak, Bojane Curanović, koja je nakon 12 godina provedenih u bankarskom sektoru odlučila da započne sopstveni biznis.

Učestvujući u projektu Snažne žene- snažan Bar, Curanović je pohađala petodnevnu obuku Get ahead, u okviru koje je, kako je navela, stekla neophodna znanja za funkcionisanje poslovanja.

- U našoj radnji ćete naći proizvode koji su rađeni isključivo uz pomoć ruke odnosno tradicionalnim načinom izrade - heklanjem ili pletenjem. Kompjuter sam zamijenila heklicom i nijednog trenutka se nisam pokajala zbog toga - kazala je Curanović.

Iznos sredstava koja su odobrena Curanović za realizaciju biznis plana je 4.000 EUR, a utrošena su za opremanje poslovnog prostora, registraciju firme i kupovinu potrebnog materijala.

- Težim proširenju posla. Za sada sam i dalje jedini zaposleni u radnji, ali planiram da u narednom periodu zaposlim još ljudi sa Zavoda za zapošljavanje. Osim toga, imam u planu da proširim asortiman i da počnem sa prodajom pozamanterije koju je na ovim prostorima jako teško pronaći. Želim da okupim i ostale preduzetnice koje možda nijesu u mogućnosti i nemaju adekvatno mjesto za plasman svojih proizvoda - zaključila je Curanović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.11.2023.  |  Građevina

Raspisan tender za rekonstrukciju objekta Tehničkih fakulteta - Vrijednost radova 1,15 mil EUR

Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za izbor izvođača radova na adaptaciji objekta Tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore. Vrijednost ovog projekta iznosi 950.000 EUR bez, odnosno 1,15 mil EUR eura sa PDV-om. Kako je pojašnjeno, predmet javne nabavke je sanacija eksterijera zgrade, obuhvatajući fasadnu bravariju i fasadu, kao i hidroizolaciju dijela krova Tehničkih fakulteta. Rektor Vladimir Božović kazao je da je ova

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.