NavMenu

Moonstruck, srpski startap koji radi i za Twitter

Izvor: Netokracija Petak, 26.05.2023. 11:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / StockSnap)Ilustracija
Moonstruck je domaća kompanija koja se bavi razvojem proizvoda i inovativnih rješenja za kompanije i projekte prije svega u Web3 sektoru - a od skoro to rade i za Twitter.

Core tim koji stoji iza ovog startapa čine Strahinja Vukoičić, serijski preduzetnik i inženjer koji je, između ostalog, bio i jedan od osnivača kompanije HTEC, Pavle Batuta, inženjer i blockchain arhitekta koji je učestvovao u kreiranju rešenja kao što su Eth Swarm i Giveth, i Nemanja Petrović, ekonomista koji je radio na finansiranju inovacija i izgradnji ekosistema, pokretanju projekta oživljavanja Savamale kao kreativnog distrikta, konsultant i mentor.

Oni su pre dve godine odlučili da osnuju Moonstruck – startap koji se bavi razvojem proizvoda i inovativnih rešenja za kompanije i projekte pre svega u Web3 sektoru.

Pored razvoja za klijente lansirali su i nekoliko svojih ideja, pre svega TRAKEN platformu za upravljanje pametnim električnim mrežama, nekoliko Web3 protokola, a takođe su i tehnički partneri u više Web3 startapa koji se bave različitim stvarima – od gejminga do DeFi-ja.

Od skoro se mogu pohvaliti i saradnjom sa kompanijom Twitter, kojoj će zajedno sa svojim partnerima pomoći da integriše potrebne Web3 komponente.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.