NavMenu

Deset pozitivno ocijenjenih projekata za ranu fazu razvoja startapova

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.11.2022. 14:07
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja)
Deset prijava je pozitivno ocijenjeno, nakon uspješno sprovedenog procesa evaluacije pristiglih prijava na javni konkurs za grantove za ranu fazu razvoja startapova koji je objavljen 27. juna ove godine, saopšteno je iz Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja.

Projekti koji su pozitivno ocijenjeni su Upgrade of innovation solution in occupation medicine, Development of transparent online market of solar energy services, RECREWTY, Artificial intelligence smart irrigation system, Zbor, Flash financial platform, StartupX, Bebeep, OLIVE EXTRACT 1000 i Artos.

Kako je pojašnjeno, ugovaranje projekata biće realizovano do kraja godine, dok se početak implementacije projekata očekuje u januaru 2023. godine.

- Do isteka roka za dostavljanje prijava na Konkurs pristigle su 33 prijave i sve su uspješno prošle provjeru formalne ispunjenosti uslova za učešće na Konkursu, te su upućene na evaluaciju u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima za imenovanje eksperata i postupku ocjene inovacionih programa i projekata. Oko 58% prijava kandidovano je od strane startapova koji već posluju na tržištu i upisani su u Centralni registar privrednih subjekata (CRPS), dok ostatak čine neformalni startap timovi, koji su, u slučaju pozitivne evaluacije po ovom konkursu, u obavezi da se registruju kod CRPS i upišu u Registar inovacione djelatnosti - navodi se u saopštenju.

(Foto: Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja)

Iz ovog resora podsjećaju da je predmet javnog konkursa bilo sufinansiranje startap projekata koji će ponuditi digitalna rješenja u četiri prioritetna područja pametne specijalizacije. Ukupan iznos podrške obezbijeđen za ove namjene u 2022. godini iznosi 200.000 EUR, a Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja može dodijeliti podršku za pojedinačni startap projekat u iznosu od 6.000 do 20.000 EUR.

- Budući korisnici granta u obavezi su da obezbijede 20% sopstvenog sufinansiranja od ukupne vrijednosti projekta, čime se stimuliše ulaganje u inovacionu djelatnost - pojašnjeno je.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.