NavMenu

Za ranu fazu razvoja statapova 200.000 EUR - Prijave otvorene do 20. septembra

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 27.06.2022. 13:05
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja)
Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja objavilo je javni konkurs za grantove za ranu fazu razvoja startapova ukupne vrijednosti 200.000 EUR.

Kako je saopšteno iz ovog resora, konkursom se sufinansiraju startap projekti koji će ponuditi digitalna rješenja u četiri prioritetna područja pametne specijalizacije, kao i projekti kojima se podstiču socijalne inovacije u ovim oblastima. Kada govorimo o prioritetnim područjima pametne specijalizacije, to su poljoprivreda i lanac vrijednosti ishrane, energija i održiva životna sredina, održivi i zdravstveni turizam i ICT.

Iznos sredstava kojima će se podržati socijalne inovacije može biti najviše 20% vrijednosti od ukupno dodijeljenih sredstava po ovom Konkursu.

- Iznos finansijske podrške po pojedinačnom projektu je od 6.000 do 20.000 EUR i maksimnalno može iznositi do 80% ukupne vrijednosti projekta, dok je trajanje predloženih projekata od 6 do 12 mjeseci - naveli su iz Ministarstva

Prijave na Konkurs potrebno je dostaviti najkasnije do 20. septembra ove godine do 15 časova, a prijavljivanje se vrši isključivo online i to putem portala www.inovacije.gov.me.

- Kroz ovu finansijsku pomoć omogućavamo kontinuiranu podršku startapovima da, uprkos nastaloj situaciji sa kovidom, razvijaju inovativna rješenja s visokim potencijalom rasta na tržištu ili inovativna rješenja koja doprinose rješavanju društvenih izazova u prioritetnim područjima S3 - navodi se u saopštenju.

Cilj konkursa je, dodaju, i unapređenje poslovanja u vidu jačanja njihovih kapaciteta, održivosti i konkurentnosti.

- Želimo i da doprinesemo povećanju broja startapova i njihovom kvalitetu poslovanja, kao i povezivanju crnogorskog ekosistema sa međunarodnim. - zaključuju iz Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja

Tekst konkursa i uputstvo za podnosioce prijava možete pronaći OVDJE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.