NavMenu

Unicorn Pitches u Crnoj Gori - Zainteresovani za ulaganja u crnogorske startapove

Izvor: eKapija Petak, 24.06.2022. 05:35
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Geralt)
Unicorn Pitches u Crnoj Gori dio je najvećeg svjetskog startap takmičenja koje će biti održano 30. juna, prvi put u onlajn/hibridnom formatu. Na događaju će se poznati međunarodni rizični kapitalisti (VCs) i poslovni anđeli susresti sa izvanrednim startapovima.

Kako je saopšteno, ovaj događaj je idealna prilika da se crnogorski startapovi povežu sa međunarodnim startap ekosistemom, da predstave svoje ideje ili već postojeće biznise najvećim igračima iz svjetske investicione zajednice.

- Ujedno imaju i mogućnost da upoznaju lično direktore i principale poznatih rizičnih (VCs) i investicionih fondova, poslovne anđele i privatne investiture - objašnjeno je.

Unicorn Pitches je namijenjen svim startapovima koji imaju inovativna rješenja ili rade na novim rješenjima i inovacijama u širokom smislu.

Organizator lokalnog događaja u ime međunarodne profesionalne mreže Startup Network, Gajo Vanka, rekao je da je značaj ovog događaja u povjezivanju sa međunarodnim start up ekosistemom i privlačenje inostranih investicija u sektor malih i srednjih preduzeća.

- Ohrabrujemo vas da prijavite svoja rješenja bez obzira da li su u fazi nastanka ideje ili imate već razvijen proizvod koji se okušao ili je već prisutan/pozicioniran na tržištu - kazao je Vanka.

On je dodao da vjeruju da će u Crnoj Gori biti prepoznate mogućnosti ovog događaja, te da će na događaju aktivno učešće imati i nadležna ministarstva kao partneri ili suorganizatori.

Za sve zainteresovane

Osnivači startapa i njihovi timovi treba da prirede PowerPoint ili PDF prezentaciju u kojoj bi obuhvatili: problem kojim se startap bavi i značaj pronalaska idejnog rješenja na kojem rade, trakciju, ciljano tržište, konkurenciju & konkurentsku prednost, poslovni model, dosadašnje patente i licence, osvojene nagrade na drugim takmičenjima, učešće i/ili kompletiranje različitih podsticajnih programa u okviru poslovnih inkubatora i akceleratora, korišćenje grantova & subvencija i različitih podsticaja međunarodnog i/ili nacionalnog karaktera, dosadašnje finansiranje, rizike biznisa, i exit/izlaznu strategiju.

- Prezenteri/predstavnici startapova koji se nadmeću treba da imaju u vidu da uvjerljivost prezentacije ima značajan udio u procesu takmičenja te se strogo preporučuje da budu koncizni tokom svog izlaganja i da im prioritet fokusa u prezentaciji bude jedinstvenost njihovog rješenja obuhvatajući kako tehnički tako i komercijalni dio i da ne ulaze previše u detalje - objašnjeno je navodi se u saopštenju.

Nagrada za pobjednika događaja je plasman u regionalno finale, na takozvanom Unicorn Battles in Central & Eastern Europe, a ujedno postoji i šansa da od VC fondova budu zapaženi i start up-i koji nijesu pobjednici događaja već su se predstavili u najboljem svijetlu i na taj način sebi obezbijedili povlašćen tretman i mogućnost da dođe do ulaganja u njihovo idejno rješenje.

Događaj su podržali Impact Institut i poslovna mreža Žene od uticaja.

Prijave su otvorene OVDJE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Može li običan čovjek u trku za kriptozaradu?

Kada je u pitanju ulaganje, oni stariji hvataju se dukata, oni malo mlađi misle na "devize, devize", a najmlađima je u mislima bitkoin, etereum, solanu, ripl, binance coin, ili neka druga kriptovaluta. O tržištu kriptovaluta do sada smo čuli razne bajke, i one divne o bogatstvu preko noći, do onih ružnih - o propasti kriptovalutnog carstva, hvatanju organizatora nekakvih piramidalnih šema i opštoj propasti ulagača. Obje verzije su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.