NavMenu

Raspisan konkurs za podršku podgoričkim startapovima - Šansa za put u Lisabon i predstavljanje svjetskim investitorima

Izvor: eKapija Nedjelja, 10.10.2021. 08:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Gajus/shutterstock.com)Ilustracija
Otvorene su prijave za konkurs koji realizuje Glavni grad Podgorica u saradnji sa ICT klasterom Cortex, a kojim će se pružiti podrška startap zajednici u ICT biznisu. Cilj ovog konkursa jeste da se pruži prilika startapovima iz Podgorice da učestvuju na jednoj od najvećih Tech konferencija na svijetu, Web Summit-u.

Kako je saopšteno, teme Web Summit-a fokusirane su na IT i internet tehnologiju i druge vrste novih tehnologija. Partneri ovog događaja se kreću od Fortune 500 kompanija do startapova, a polaznici predstavljaju sve nivoe i sektore globalne industrije.

- U sklopu Web Summit-a djeluje program ALPHA kroz koji se odabrani startapovi prijavljuju na prezentovanje ideje, master kurseve za pokretanje biznisa, časove s internacionalnim mentorima i druge aktivnosti koje će podržati njihove biznis ideje. Sve to ovaj događaj čini najvećom IT smotrom na svijetu koja je idealno mjesto za promovisanje StartUp ideja i privlačenje investitora, te predstavlja dobru priliku da se podgorički startapovi povežu s globalnim tržištem - saopšteno je iz Glavnog grada.

Najbolji timovi koji prođu selekciju ovog konkursa, imaće priliku da svoje ideje prezentuju Alpha timu i obezbijede svoje učešće u Lisabonu od 1. do 4. novembra, na kom će dobiti i štand za prezentaciju pred brojnim svjetskim investitorima.

- Kroz ovaj konkurs Glavni Grad i ICT Cortex podržaće domaću startap scenu, a ujedno promovisati kako Podgoricu, tako i Crnu Goru u cjelini, kao atraktivnu destinaciju za IT ulaganja - navodi se u saopštenju.

Podrška je namijenjena timovima koji razvijaju inovativne proizvode i usluge koji su najmanje na trećem nivou skale tehnološke spremnosti (TRL3 - technology readiness level) u oblastima: fintech; IoT (Internet of things); game development; healthtech; pametne tehnologije (gradovi, zgrade i sl.); digitalna transformacija (ERP sistemi, e-poslovanje, finansijske tehnologije i sl.); zeleni ICT (smanjenje emisija, ušteda energije i sl.); mašinsko učenje i vještačka inteligencija.

- Glavni grad Podgorica je prepoznat kao strateški partner koji je i u proteklom periodu pružao veliku podršku biznis i StartUp zajednici, a ovog puta je sa ICT klasterom Cortex kreirao poseban program koji će doprinijeti razvoju StartUpova u Crnoj Gori - zaključuje se u saopštenju.

Detalje konkursa možete vidjeti OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Olakšica za vozače: Uz elektronsku naplatu putarine, uskoro bez zadržavanja na putevima u Srbiji

Vozačima u Crnoj Gori, uskoro će biti dostupna mogućnost da sa sopstvenim tag uređajem elektronski plaćaju putarinu kako u Crnoj Gori tako i na cestama u Srbiji, što će značiti manje zadržavanje i brži protok saobraćaja. Kako za portal Kolektiv me objašnjava Ana Palibrk iz preduzeća Monteput, riječ je platfortmi Toll for all (T4A) – Putarina za sve, koja podrazumijeva da se sa jedinstvenim tag uređajem može putovati kroz više

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.