NavMenu

Crnogorski student razvio platformu za pomoć organskim farmama - Cilj povezati male proizvođače sa kupcima, biznis ideja podržana na Startap akademiji u Nici

Izvor: eKapija Petak, 23.07.2021. 10:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Twin Design/shutterstock.com)Ilustracija
Nemanja Popović, student prve godine master studija Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, bio je učesnik Startap akademije u Nici, gdje je prihvaćena i podržana njegova biznis ideja o pomoći organskim farmama u Crnoj Gori za koju mu je ponuđeno da nastavi dalje razvijanje u saradnji sa organizatorima Akademije.

Potvrda koja svjedoči o sticanju iskustva znanja i vještina je digitalni bedž koji je dobio od Univerziteta Azurna Obala (Université Côte d'Azur), a kako navodi, predstavlja digitalnu potvrdu za prepoznavanje, vrednovanje i omogućavanje vidljivosti određenog broja elemenata poput znanja, međuljudskih vještina, uloge ili doprinosa.

- Događaj sam po sebi nije bio u obliku takmičenja, već zaista akademija gdje smo imali priliku da od profesora i stručnjaka, kako iz Francuske tako i svijeta, naučimo kako se razvija ideja za biznis. Pored pozitivno prihvaćene ideje, dobio sam priliku da se povežem sa privrednicima u Francuskoj i Americi koji su na svojim tržištima sproveli ideju sličnu mojoj, što je zaista vrijedno - kazao je on, saopšteno je iz PR službe UCG.

- Moja ideja bazira se na pokušaju povećanja vidljivosti organskih farmi na tržištu. Način za to bi bio kroz razvijanje onlajn platforme koja bi sakupila sve male proizvođače na jednom mjestu i približila ih krajnjim kupcima. Platforma ne bi fukcionisala kao klasičan veb sajt, već bi bio svojevrstan menadžment za organske farme u CG - objašnjava Nemanja.

Kupci bi, kako navodi, na početku bili restorani i hoteli, tako da bi platforma predstavljala sponu između proizvođača na sjeveru i u centralnom dijelu zemlje, sa primorjem koje je, kako kaže, najbogatije hotelskim lancima.

- Vrijednost za hotele i restorane koju ova platforma nudi jeste jedinstven sistem kvaliteta, gdje bi se svi sertifikati koje posjeduju organske farme pretvorili u QR kodove koji bi bili povezani sa našom plaformom, gdje bi kupci imali uvid u cjelokupan proces proizvodnje i ostale detalje - približava student.

Nemanja je prilikom prijave na Akademiju razmišljao o tome da će imati priliku da u idealnom okruženju nauči dosta ključnih stvari za pokretanje svoje ideje, što se na kraju i ostvarilo.

- Startap akademije su uvijek dobro mjesto za valorizaciju ideja, tako da kada sam vidio konkurs na zvaničnom sajtu Akademije u Nici, riješio sam da se oprobam i da predstavim svoju ideju - rekao je on i dodao da su treninzi i obuke ključan dio cjelokupnog iskustva jer usmjeravaju u pravcu koji je najbolji za razvoj projekta.

Kaže da je na Akademiji, kroz analizu brojnih primjera, kako uspješnih tako i neuspješnih start ap kompanija, uspio da unaprijedi svoje ideje, odnosno da pokrije brojne nedostatke u projektu.

Njegova poruka za kolege bi bila da uvijek vjeruju u sebe i svoje ideje, te daučešće na ovakvim akademijama predstavlja priliku za brainstorming sa stručnjacima iz sfere biznisa, koju ne treba propustiti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.