Izvor: Mina | Nedjelja, 12.07.2020.| 13:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Inovativni start up projekat Flourish do kraja godine biće dostupan i na međunarodnom tržištu

Ilustracija (Foto: Rawpixel/shutterstock.com)
Inovativni start up projekat Flourish, koji predstavlja aplikaciju za razvoj socijalno-emocionalne inteligencije, biće završen do kraja godine i dostupan i na međunarodnom tržištu.

Vođa četvoročlanog tima Flourish, Jasna Pejović, rekla je da će taj projekat, pokrenut početkom ove godine, biti mnogo više od još jedne mobilne aplikacije na tržištu.

- Ideja za Flourish nastala je u junu prošle godine tokom obuke za trenera socijalno-emocionalne inteligencije. Algoritamski način razmišljanja u sinergiji sa metodologijama koje su nam predstavili psiholozi Američkog instituta za socijalno-emocionalnu inteligenciju uvidio je da je moguće povezati ove dvije oblasti i kreirati platformu koja predstavlja digitalnog trenera za razvoj socijalno-emocionalne inteligencije - rekla je Pejović agenciji Mina-business.

Naredni korak, kako je navela, bilo je prijavljivanje za takmičenje i dobijanje oko 4,5 hiljade EUR, kao i druge nefinansijske neophodne pomoći za razvoj Flourish-a kroz BoostMeUp projekat Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis iz Nikšića, Naučno tehnološkog parka i Amplituda, koji se realizuje uz podršku Ministarstva nauke.

- Nevjerovatno je koliki se progres može napraviti u kratkom periodu kada radite fokusirano u okruženju koje vam daje podršku. Imamo odlične mentore, a ekipa Tehnopolisa nam pruža veliku profesionalnu i ljudsku podršku -ocijenila je Pejovićeva.

Prema njenim riječima, Flourish tim svakodnevno radi na realizaciji ideje i do sada su uspješno prošli dvije važne faze, validaciju biznis ideje, a prije dva dana završeno je i testiranje prototipa.

- Rezultati pokazuju da smo na pravom putu, da je naš koncept ispravan, što nam daje dodatnu motivaciju i uživanje tokom rada na ovoj aplikaciji - rekla je Pejovićeva.

Razlog za optimizam i zadovoljstvo timu Flourish-a, kako predočavaju, daje i činjenica da je 90% ljudi u sprovedenom istraživanju navelo da bi željeli da imaju takvu aplikaciju.

Pejović je ocijenila da ta aplikacija omogućava ljudima da daju ono najbolje, jer je razvoj socijalno-emocionalne inteligencije u direktnoj korelaciji sa zapošljivošću, napredovanjem, dobrim međuljudskim odnosima, osjećajem zadovoljstva i sreće.

- Kroz razvoj pojedinca, razvija se društvo, a kako će Flourish biti dostupan na međunarodnom tržištu, cijeli svijet će imati priliku da procvjeta - navela je Pejovićeva.

Govoreći o daljim planovima neophodnim za realizaciju tog projekta, ona je najavila da će konkurisati za program koji organizuje BeSME I i ocijenila da bi, ukoliko bi prošli sa svojom aplikacijom, imali dovoljno novca da razviju prvu verziju.

- Apliciraćemo za dobijanje još sredstava, a na osnovu urađenog i ideje nadamo se da bi mogli dobiti sredstva i od Ministarstva nauke kada krajem godine raspišu konkurs za inovativne projekte - rekla je Pejovićeva.

Prepreka u realizaciji ideje nemaju, kako je navela, jer je iza njih znanje i iskustvo, a da su dobro pripremeljeni, potvrđuju i reference iz njene biografije i članova tima Flourisha.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.