NavMenu

U Industrijskoj zoni u Kotoru predviđena izgradnja 250 stanova

Izvor: eKapija Srijeda, 10.04.2024. 12:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: eKapija / Aleksandra Kekić)Ilustracija
U industrijskoj zoni u Kotoru predviđena je izgradnja 250 stanova, u sklopu projekta izgradnje stanova po povoljnim uslovima.

Kako je saopšteno, predstavnici Opštine Kotor održali su sastanak sa predstavnicima javnih ustanova i sindikalnim organizacijama sa teritorije kotorske opštine.

Na sastanku su dogovoreni dalji koraci u cilju finalizacije projekta te postignuta saglasnost u pogledu načina i dinamike izgradnje stambenih objekata na katastarskim parcelama u vlasništvu Opštine Kotor. Zainteresovane javne ustanove obavezale su se da o svom trošku izgrade objekte i da zaposlenima sa teritorije opštine Kotor ustupe stambene jedinice bez ostvarivanja profita, odnosno po cijeni same gradnje, dok je obaveza Opštine Kotor izvršiti komunalno opremanje lokacija.    

- Opština Kotor za realizaciju ove faze projekta opredijelila je pet lokacija u industrijskoj zoni, pojedinačne površine od oko 2.600 m2. Na svakoj lokaciji izgradiće se stambeni objekti od oko 2.000 kvadrata, u zavisnosti od veličine i rasporeda stambenih jedinica. Projektom je predviđena izgradnja 250 stanova - navedeno je.

Sastanku su ispred Opštine Kotor prisustvovali Jelena Franović, sekretarka Sekretarijata za urbanizam, stanovanje i uređenje prostora, Senka Lazarević, glavna gradska arhitektica, Ognjen Vukasović, sekretar Sekretarijata za investicije i Nebojša Mandić, sekretar Sekretarijata za imovinsko-pravne poslove, kao Tatijana Dlabač i Marina Banović ispred Univerziteta Crne Gore, Zoran Stanišić, direktor Stambene zadruge Solidarno, predsjednik Osnovnog suda u Kotoru Srđan Klikovac, predsjednik Sindikalne organizacije Uprave prihoda i carina Rade Krivokapić te predstavnici Sindikata bezbjednosnih institucija Crne Gore Mladen Šuškačević, Jagoš Đurđevac i Milan Korać.

Nakon usvajanja odluka koje su upućene u skupštinsku proceduru, kao i zaključivanja ugovora o zajedničkoj izgradnji, slijedi izrada projektne dokumentacije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.05.2024.  |  Građevina

Za dvije škole tenderi vrijedni preko 650.000 EUR

Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za izbor izvođača radova na objektu JU OŠ Janko Bjelica u Crkvicama, na teritoriji opštine Nikšić. Cilj ovog tendera je izabrati kvalifikovanog izvođača koji će izvršiti radove na školskom objektu kako bi obezbijedili što kvalitetnije odvijanje nastavnog procesa i stvorili bolje uslove za obrazovanje djece. Vrijednost radova je 156.000 EUR sa uračunatim PDV-om. Tender je otvoren do 6.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.