NavMenu

Niče još jedna zgrada u Podgorici - Na Zabjelu planirana gradnja objekta sa 34 stana (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 13.02.2024. 15:41
Komentari
Podeli
(Foto: Glavni grad Podgorica/Idejno rješenje/A-Tim Studio)
Kompanija Č&R Invest planira izgradnju stambene zgrade u Podgorici, a za idejno rješenje objekta zatražena je saglasnost službe Glavnog gradskog arhitekte.

Kako se može vidjeti u dokumentu koji je izradio A-Tim Studio, projektom je predviđen stambeni objekat, spratnosti P+4. Gradnja objekta planirana je na KO Podgorica III, u zahvatu DUP-a Zabjelo 8.

Prema UTU planirana namjena objekta je stanovanje srednje gustine. Kako je pojašnjeno, stambeni objekatkoji je sa južne strane parcele postavljen na granicu susjedne parcele, uz saglasnost za izgradnju na graničnu liniju, i na taj način novoplanirani objekat predstavlja oblikovnu i prostornu cjelinu sa objektom koji je u izgradnji i koji se nalazi na susjednoj parceli, formirajući niz od dvije lamele.

(Foto: Glavni grad Podgorica/Idejno rješenje/A-Tim Studio)
Zgrada će imati 34 stambene jedinice, odnosno 26 jednosobnih, sedam dvosobnih stanova i jedna garsonjera. Svi jednosobni stanovi imaju ulazni degažman, kupatilo, spavaću sobu, dnevnu zonu sa kuhinjom, trpezarijom, dnevnom sobom i terasu i površina su od 31,65 do 44,10 m2. Dvosobni stanovi imaju ulazni degažman, toalet, kupatilo, dvije spavaće sobe, dnevnu zonu sa kuhinjom, trpezarijom, dnevnom sobom i terasu i površina su od 55,50 do 75,45 m2.

U centralnom dijelu objekta sa zapadne strane planiran je komunikacioni blok sa stepeništem i jednim liftom koji povezuju sve etaže. Ukupna bruto površina objekta 2 096,70m2.

(Foto: Glavni grad Podgorica/Idejno rješenje/A-Tim Studio)
Na prizemlju zgrade predviđeno je sedam stanova - šest jednosobnih i jedna garsonjera. Prvi, drugi i treći sprat imaće po sedam stanova, pet jednosobnih i dva dvosobna. Na poslednjem, četvrtom spratu projektovano je šest stanova, pet jednosobnih i jedan dvosobni.

Obezbijeđeno je i 38 parking mjesta, od čega su dva prilagođena osobama smanjene pokretljivosti i osobama sa invaliditetom.

Fotogalerija
Zgrada Zabjelo
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.05.2024.  |  Građevina

Za dvije škole tenderi vrijedni preko 650.000 EUR

Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za izbor izvođača radova na objektu JU OŠ Janko Bjelica u Crkvicama, na teritoriji opštine Nikšić. Cilj ovog tendera je izabrati kvalifikovanog izvođača koji će izvršiti radove na školskom objektu kako bi obezbijedili što kvalitetnije odvijanje nastavnog procesa i stvorili bolje uslove za obrazovanje djece. Vrijednost radova je 156.000 EUR sa uračunatim PDV-om. Tender je otvoren do 6.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.