NavMenu

Zbog izgradnje solarnih i vjetro elektrana i biznis zona radiće se izmjene PUP-a Plužina

Izvor: eKapija Subota, 27.05.2023. 08:18
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Anton Watman)
Na teritoriji Plužina pojavila se potreba za određivanjem lokacija za izgradnju solarnih i vjetro elektrana, ali i biznis zona, pa je donijeta odluka i izradi Izmjena i dopuna Prostorno-urbanističkog plana te opštine.

Kako je saopšteno, izmjene i dopune ovog planskog dokumenta se rade u granicama važećeg plana, odnosno obuhvataju područje površine cca 854 km.

- PUP Opštine Plužine je donesen 2012. godine, ali se na osnovu inicijative Opštine Plužine od 22. 3. 2023. godine pojavila potreba za određivanjem lokacija za izgradnju solarnih i vjetro elektrana, biznis zona, kao i korigovanjem zahvata pojedinih lokalnih studija loakacije koje je potrebno planski preispitati. Cilj izrade Izmjena i dopuna je da se stvore planske pretpostavke za racionalnije koriščenje resursa u skladu sa principom održivog planiranja prostora i intencijom države da se razvoj i prosperitet opština na sjeveru Crne Gore bazira na razvoju energetike - nnaveli su iz Vlade.

Kako se navodi u materijalu, s obzirom na ubrzani razvoj turističke i druge ponude, javlja se i potreba za izgradnjom novih objekata turističke namjene, centralnih djelatnosti i slično.

Za rukovodioca izrade ovog plana određen je Saša Karajović, a naknada rukovodiocu i stručnom timu je utvrđena u iznosu od 70.000 EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.09.2023.  |  Građevina

Kompanija Easy drive za 10 mil EUR postala vlasnik nekretnina u Podgorici i Baru

Kompanija Easy drive Aleksandra Mijajlovića, koja se prema podacima CRPS bavi iznajmljivanjem i lizingom vozila, kupila je deset miliona eura vrijednu imovinu bivše kompanije Dragana Brkovića Vektre Montenegro u stečaju - potvrdio je Pobjedi stečajni upravnik Radojica Grba. Tako je, kako je naveo Grba, Easy drive postao vlasnik 20.000 kvadrata urbanizovanog zemljišta uz 9.000 kvadrata zelene površine i dva objekta na prostoru bivše

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.