NavMenu

U Podgorici planirana gradnja mješovitog objekta sa stanovima i poslovnim prostorima (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.08.2022. 13:38
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Studio 4B/Idejno rješenje/Printscreen)
U Podgorici je u planu izgradnja još jednog stambeno-poslovnog objekta ukupne površine 4.306.13 m2. Kako se može vidjeti u idejnom rješenju koje je odobrio i glavni gradski arhitekta, riječ je o objektu mješovite namjene koji će se graditi na urbanističkoj parceli UP 11 zona D u okviru DUP-a Nova Varoš 2.

Kako je objašnjeno, pristup parceli je omogućen postojećim gradskim saobraćajnicama, a na lokaciji već postoji objekat individualnog stanovanja čije je uklanjanje planirano.

Spratnost zgrade koja je u planu biće 2Po+P+M+6, odnosno dvije podzemne etaže, prizemlje, mezanin i šest spratova.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Studio 4B/Idejno rješenje/Printscreen)
U podzemnim etažama projektovane su garaže kapaciteta 58 parking mjesta. Dodatno, u parteru objekta predviđen je prostor za parkiranje još osam vozila, pa će objekat raspolagati sa ukupno 66 parking mjesta, od čega je četiri namijenjeno za osobe sa invaliditetom.

Preizemlje i mezanin predviđeni su za poslovanje, pa su u objektu projektovana četiri poslovna prostora - dva u prizemlju, dva u mezaninu. U prizemlju će biti poslovni prostori površine 227,52 m2 i 134,65 m2, dok ćejoš dva lokala čija će površina biti 227,79 m2, odnosno 227,67 m2 biti smještena u mezaninu.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Studio 4B/Idejno rješenje/Printscreen)
Na spratovima će biti isključivo smještajne jedninice, odnosno stanovi. Projektom je predviđeno ukupno 17 stambenih jedinica. Od toga će na etažama od prve do pete biti po tri stana, dok će šesti sprat imati dvije stambene jedinice. Svaki stan će biti zadovoljavajuće kvadrature, racionalne iskorišćenosti, optimalne spratne visine, orijentacije i osunčanja.

U dokumentu koji je objavljen na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma možemo vidjeti da je investitor Neđeljko Radović, dok je za izradu idejnog rješenja bio zadužen Studio 4B.

Fotogalerija
Stambeno-poslovna zgrada Podgorica
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Kompanije bi gradile na desetine zgrada i hotela na obali Tare

Kompanije Beppler&Partners, Stablo i Irenia Investments tražile su tokom javne rasprave o nacrtu Prostorno urbanističkog plana (PUP) Kolašin da se tim planskim dokumentom omogući izgradnja hidrotehničke infrastrukture i saobraćajnica za parcele na kojima žele da grade 14 depadans objekata na samoj obali Tare. Tačnije, traženo je da u plan gradske hidrotehničke infrastrukture bude uključeno vodosnabdijevanje, kako kažu,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.