NavMenu

Šire se smještajni kapaciteti u okviru naselja Luštica Bay - Planirana gradnja stambeno-poslovnih objekata i trga (FOTO)

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 18.07.2022. 12:31
Komentari
Podeli
Planirani izgled trga na UP 3 (Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Enforma/Idejno rješenje/Printscreen)Planirani izgled trga na UP 3
Kompanija Luštica Development planira širenje smještajnih kapaciteta i izgradnju više stambnih objekata u okviru luksuznog naselja Luštica Bay. To se može vidjeti u idjenom rješenju na koje je saglasnot dao i glavni državni arhitekta, a za čiju izradu je bio zadužen kotorski studio Enforma.

Kako se može vidjeti u dokumentu, gradnja je planirana na urbanističkim parcelama 3 i 10. Šira lokacija planiranih objekata predstavlja novoplanirano naselje Luštica Centrale. Master planom su u kompleksu predviđeni apartmanski sadržaji, luksuzne vile, gradske kuće, golf tereni, gradski komercijalni i stambeni centar, prateći infrastrukturni i saobraćajni sadržaji itd.

- Na urbanističkoj parceli 3 projektovan je kompleks od ukupno tri stambena objekta-2A1, 2A2 i 3A-1,2, međutim predmet ove tehničke dokumentacije samo je objekat 3A-1,2, kao i uređenje terena, odnosno trga - objašnjeno je u idejnom rješenju koje je objavljeno na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Kako je objašnjeno, objekti 2A1, 2A2 već se grade, predstavljaju prvu i drugu fazu realizacije projekta, već imaju saglasnost na idejno rješenje, revidovani glavni projekat i prijavu građenja.

Objekat 3A2-1,2 sa stanovima i poslovnim prostorima (Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Enforma/Idejno rješenje/Printscreen)Objekat 3A2-1,2 sa stanovima i poslovnim prostorima
Za objekat 3A-1,2 parkiranje je predviđeno u garaži objekta (podrumska etaža) - potrebnih 20 parking mjesta za stambeni dio objekta. Za posjetioce poslovnih prostora parking je predviđen u okviru javne garaže na UP6, koja je predviđena DUP-om, kako bi se rasteretio saobraćaj na ovom području.

Spratnost objekta je podrum, suteren, prizemlje i dva sprata. Funkcijom objektao bezbijeđen je visok nivo komfora kako u stanovanju tako i u poslovanju.

U podrumu objekta projektovane su garaža i tehničke prostorije. Na suterenskoj etaži i prizemlju predviđene su manje tehničke prostorije uz poslovne prostore, sa mogućim pregrađivanjima i fleksibilnom namjenom. U zavisnosti od budućeg zakupca, prostor će biti prilagođen namjeni - prodavnica, restoran, kafe i sl.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Enforma/Idejno rješenje/Printscreen)
Objekat 3A-1,2 imaće ukupno 16 stambenih jedinica. Na prvom spratu predviđene su etaža u 3A1 dijelu koja sadrži četiri stana i to - jedan jednosobni, jedan studio i dva dvosobna apartmana, kao i etaža u 3A2 koja sadrži pet stanova i to - četiri jednosobna i jedan dvosobni stan.

Na drugom spratu u 3A1 dijelu etaže predviđena su tri stana i to - jedan dvosobni i dva jednosobna apartmana, dok su u 3A2 dijelu planirana četiri stana - jedan jednosobni i tri dvosobna stana. Sve etaže su međusobno povezane unutrašnjim stepeništem i liftom.

Na urbanističkoj parceli 10 projektovan je kompleks od ukupno četiri stambena objekta - 7A1, 7A2,7A3 i 7A4 koji će ukupno imati 57 stanova. Svi ovi objekti su predmet tehničke dokumentacije.

U podrumskim etažama ispod 7A1 i 7A3 objekata omogućeno je garažiranje na dva nivoa, sa kapacitetom od ukupno 60 parking mjesta. U ovoj garaži objezbijeđen je parking za korisnike objekata 7A1 (16 potrebih mjesta), 7A2 (svih 19 potrebnih parking mjesta), 7A3 (13 potrebnih parking mjesta).

Kompleks na UP 10 (Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Enforma/Idejno rješenje/Printscreen)Kompleks na UP 10
Korisnici objekta 7A4 na raspoloaganju će imati 12 mjesta u ovoj garaži, dok je ostalih osam parking mjesta predviđeno u okviru parkinga na samoj parceli, što čini ukupno potrebnih 20 parking mjesta.

- Prostor na parceli UP10 ima kapacitet od 24 parking mjesta, od čega je osam predviđeno za stanare objekta 7A4, osam za stanare objekta 2A1 i osam za stanare objekta2A2 - objašnjeno je u idejnom rješenju.

Na parceli UP10 ispod objekata 7A1 i 7A3 predviđeno je garažiranje na dva nivoa. Ulaz u garažu predviđen je na sjeverozapadnoj strani parcele, a komunikacija između podruma -2 i podruma -1 predviđena je rampom, kao i stepeništem i liftom. Sem garažiranja, ove podrumske etaže sadrže i neophodne tehničke prostorije.

Objekat 7A1 koncipiran tako da sadrži zajedničko garažiranje na 2 nivoa ispod samog objekta 7A1 i objekta 7A3. Samim tim spratnost je 2Po+P+3.

Kompleks na UP 10 (Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Enforma/Idejno rješenje/Printscreen)Kompleks na UP 10
Na prizemlju, prvom i drugom spratu projektovana su po četiri stana i to dva jednosobna, jedan studio i jedan dvosobni stan. Na trećem spratu predviđen je jedan trosoban stan. Sve etaže su međusobno povezane unutrašnjim stepeništem i lift.

Objekat 7A2 se naslanja na objekat 7A1, ali je dilatiran i koncipiran kao zasebna cjelina u funkcionalnom i organizacionom smislu. Spratnost objekta je P+2. Na prizemlju predviđeno je pet stanova, i to tri jednosobna, jedan studio i jedan dvosobni stan. Dio prizemlja je ostavljen kao prolaz između objekata 7A1 i 7A2. Na prvom i drugom spratu predviđeno je po šest stanova - dva jednosobna, dva dvosobna i dva studija.


Objekat 7A3, kako je već navedeno, sadrži zajedničko garažiranje na 2 nivoa sa objektom 7A1, pa je spratnost 2Po+P+2. Na prizemlju su predviđena četiri stana - dva dvosobna i dva studija. Prvi sprat će imati četiri stana, od čega dva jednosobna, jedan studio i jedan dvosobni stan. Drugi sprat će imati tri stana - jedan dvosobni, jedan studio i jedan trosobni stan.

Poslednji objekat 7A4 imaće prizemlje i tri sprata. Na prizemlju je predviđeno je 5 stanova, tri jednosobna, jedan dvosoban i jedan studio. Na prvom i drugom spratu biće po pet stanova, i to dva jednosobna, dva dvosobna i jedan studio. Na trećem spratu predviđen je jedan trosobni stan.

Kompleks na UP 10 (Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Enforma/Idejno rješenje/Printscreen)Kompleks na UP 10
Kada je riječ o uređenju terena oko objekata, na urbanističkoj parceli tri je, prema planskom dokumentu i UT uslovima, predviđen trg, odnosno piazza. Manji dio zelenila predviđen je i na slobodnom tlu - novoprojektovano i zatečeno zelenilo koja se čuva, dok je ostatak predviđen na krovu objekta 3A-1,2.

U okviru UP 10 predviđeno je unutrašnje dvorište sa intezivnim zelenilom. Takođe, parking mjesta koja su predviđena na parceli projektovana su kao Guttagarden travna rešetka.

U dokumentu se navodi da je za parcele UP3 i UP10 planirana fazna gradnja, i to po sledećem rasporedu:
  • Stambeni objekat sa poslovnim sadržajima 2A1- Faza 1 (objekat je već u izgradnji)
  • Stambeni objekat sa poslovnim sadržajima 2A2- Faza 2 (objekat je već u izgradnji)
  • Stambeni objekat sa poslovnim sadržajima 3A-1,2- Faze 3, 4, 5
  • Uređenje terena, trga - Faza 6
  • Podrumske etaže 7A1 i 7A3 - Faza 7
  • Stambeni objekat 7A1 - Faza 8
  • Stambeni objekat 7A3 - Faza 9
  • Stambeni objekat 7A2 - Faza 10
  • Stambeni objekat 7A4 - Faza 11
Faze 3-11 su predmet ove tehničke dokumentacije.

Fotogalerija
Stambeno-poslovni objekti na Luštici
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.