NavMenu

Cijene nekretnina u Herceg Novom porasle i do 20%

Izvor: rthn.co.me Petak, 27.05.2022. 11:01
Komentari
Podeli
Herceg Novi (Foto: Aleksandar Parezanović)Herceg Novi
Cijene nekretnina u Herceg Novom porasle su do 20 odsto kao i cijena rente, a prema mišljenju predsjednika Grupacije za trgovinu nekretninama privredne komore CG Veselina Dragaša na skok cijena nije mnogo uticao rat u Ukrajini koliko inflacija.

Inflacija kao i savjeti ekonomskih analitičara da je najsigurnije ulagati u zlato i nekretnine, povećali su broj onih koji žele da kupe nekretnine u Herceg Novom, ali i u drugim primorskim opštinama. Velika potražnja dovela je do uvećanja cijena kvadrata novogradnje i do 20 odsto, kazao je Dragaš u emisiji "U četiri oka" RTHN .

- U Herceg Novom se novogradnja kreće od 1.700 eura, do čak 3.000 u nekim dijelovima grada. Takođe, postoje i ekskluzivne zone i objekti, gdje se cijene kreću od 5.000 eura, pa do 12.000 po metru kvadratnom, kao npr. u Portonovom.

Najviše je kupaca iz regiona, navodi Dragaš i dodaje da više kupuju ruski državljani, dok se ukrajinski odlučuju za dugoročno rentiranje.


- Na prvom mjestu su državljani Srbije i naši ljudi koji žive u inostranstvu. To nije slučaj samo u Herceg Novom, već i u Budvi, Tivtu, Kotoru i cijelom crnogorskom primorju. Kada je riječ o strancima koji kupuju nekretnine u Crnoj Gori, Rusi i dalje kupuju. Interesantno je i pozitivno da su Njemci sve više zainteresovani za nekretnine u našoj zemlji - kazao je Dragaš.

Velika potražnja vlada i za rentiranjem što je dovelo i do povećanja cijena do 30 odsto. Dragaš smatra da će i dugoročni najam uticati i na ponudu privatnog smještaja tokom turističke sezone.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija

Početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici očekuje se u septembru

Kraj trećeg kvartala, a to je septembar je novi rok za početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Direktor Vodovoda Aleksandar Nišavić kaže da je toku finalizacija glavnog projekta posrtojenja te da očekuju da će do kraja ovog mjeseca biti revidiran. - Nakon što projekat bude revidovan sledeći korak je održavanje javne rasprave i dobijanje dozvole za gradnju od nadležnih institucija. To je nešto što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.