NavMenu

Bar dobija stambeno-poslovni kompleks na blizu 25.000 kvadrata - Planirana gradnja četiri zgrade sa otvorenim bazenom (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 15.04.2022. 11:20
Komentari
Podeli
Kompanija Avista Realty Group planira izgradnju stambeno-poslovnog objekta u Baru, u zahvatu UP-a Bjeliši 1. Kako je navedeno, prediđena je izgradnja četiri zgrade ukupne površine 25.766.96 m2.

Kako je navedeno u idejnom rješenju za čiju izradu je bio zadužen studio Intesa, u okviru parcele predviđena je jedna cjelina, odnosno kompleks, u okviru kojeg će biti izgrađene četiri stambeno-poslovne zgrade. Projektom je predviđena fazna gradnja objekata. Takođe, u okviru planiran je sadržaj sa otvorenim bazenom.

Spratnost planiranih objekata je podrum, prizemlje, 10 spratova i potkrovlje. U okviru podrusmke etaže planirane su ostave kao servisni prostor stanova i servisne prostorije u funkciji objekta.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Studio Intesa/Idejno rješenje/Printscreen)
Na prizemlju je planiran poseban ulaz za stambeni dio na etažama iznad prizemlja i poslovni dio sa ukupno šest poslovnih prostora. Etaže iznad prizemlja - 10 spratova i potkrovlje je u funkciji stanovanja sa ukupno 73 stambene jedinice po jednom objektu.

- U zahvatu plana na UP 1 planirana je fazna izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa sa podjelom na četiri faze. Svaka od navedenih faza čini zasebnu cjelinu izrade projektne dokumentacije kao i samu izgradnju - pobjašnjeno je u dokumentu objavljenom na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Studio Intesa/Idejno rješenje/Printscreen)
Projektom je planirana i saobraćajnica koja urbanističku parcelu dijeli na dvije cjeline. Parkiranje je planirano u okviru urbanističke parcele, gdje je obezbijeđen dovoljan broj parking mjesta za stambeno-poslovni komleks.

Dijelom su za potreban broj mjesta su planirane i parking platforme koje su u funkciji otvorenog parking prostora. Ukupno će biti 314 parking mjesta.
Fotogalerija
Stambeno-poslovni kompleks Bar
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.