NavMenu

Monting gradnja planira stambeno-poslovni kompleks sa četiri lamele na Zabjelu (FOTO)

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 11.04.2022. 11:35
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/ING Invest/Idejno rješenje/Printscreen)
Monting gradnja planira izgradnju stambeno-poslovnog objekta površine 7.599 m2 u podgoričkom naselju Zabjelo. Kako je navedeno u idejnom rješenju koje je izradio ING Invest, predviđene su tri lamele, a izgradnja će se odvijati kroz tri faze.

Kako je navedeno u dokumentu koji je objavljen na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, a koji je dobio saglasnost glavnog državnog arhitekte, planirani objekat gradiće se na UP broj H2.55, H2.56 i H2.57, Zona H, u zahvatu DUP-a Zabjelo 8. Lokacija se nalazi unutar naselja u prigradskoj zoni.

Spratnost stambeno-poslovnog objekta biće prizemlje i tri sprata. Na zahtjev investitora predviđene su tri faze gradnje objekta, koji je formiran kao niz od tri lamele koje predstavljaju oblikovanu i prostornu cjelinu.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/ING Invest/Idejno rješenje/Printscreen)
Kako je navedeno, u prvoj fazi gradila bi se lamela A, u drugoj lamela B, a trećoj lamela C. Projekat kompletnog uređenja terena, saobraćaja i svih priključinih instalacija potrebnih za normalno funkcionisanje objekta bio bi urađen i predat u prvoj fazi projekta.

Funkcionalnim rješenjem prizemlje lamele A riješeno je kao stambena etaža, a imaće šest jednosobnih i tri dvosobna stana. Spratovi su takođe predviđeni za stanovanje, pa su i na ostalim etažama projektovane stambene jedinice, takođe po šest jednosobnih i tri dvosobna stana.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/ING Invest/Idejno rješenje/Printscreen)
Lamela B takođe je predviđena samo za stanovanje, pa su stanovi planirani u prizemlju i na sva tri sprata. Pizemlje će imati osam jednosobnih i dva dvosobna stana, dok će na ostalim etažama biti po devet jednosobnih i jedan trosoban stan.

Kada je riječ o lameli C, na prizemlju je predviđen jedan poslovni prostor, dok su ostale etaže namijenjene stanovanju. Svaki sprat će imati po devet jednosobnih i jedan trosoban stan.

Projektom je predviđeno ukupno 87 parking mjesta, od čega je pet mjesta namijenjeno za osobe sa invaliditetom. Parking prostor predviđen je unutar parcela, na otvorenom. Oko objekta planirani su trotoar i zelene površine, a svi sadržaji prilagođeni su osobama sa invaliditetom.

Fotogalerija
Stambeno-poslovni kompleks Zabjelo
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.