NavMenu

U Podgorici planirana gradnja kompleksa sa 300 stanova i 64 poslovna prostora (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 01.03.2022. 13:04
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Acton/Idejno rješenje/Printscreen)
Kompanija Acton planira gradnju stambeno-poslovnog kompleksa u Podgorici, u zahvatu DUP-a Radoje Dakić, izmjene i dopune, u blizini Siti kvarta.

Kako se može vidjeti u idejnom rješenju za čiju izradu je bila zadužena takođe kompanija Acton, a na koje je saglasnost dao i glavni državni arhitekta, predviđena je gradnja kompleksa višeporodičnog stanovanja sa djelatnostima, spratnosti prizemlje, suteren i pet spratova.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Acton/Idejno rješenje/Printscreen)
Površina parcele na kojoj je planirana gradnja kompleksa je 11.702 m2, dok je bruto građevinska površina planiranih objekata 30.608 m2.

Izgradnja kompleksa planirana je kroz šest faza, a predviđena je izgradnja pet objekata, dok poslednja faza podraumijeva uređenje partera. Projektom je predviđeno da u okviru kompleksa bude 300 stanova, i to 200 jednosobnih, 80 dvosobnih i 20 trosobnih.

U prvoj, drugoj i trećoj fazi planirana je gradnja objekata sa po 50 jednosobnih i 20 dvosobnih stanova, dok četvrta i peta faza podrazumijevaju gradnju zgrada sa po 25 jednosobnih, 10 dvosobnih i 10 trosobnih stanova.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Acton/Idejno rješenje/Printscreen)
Planirana su i 64 poslovna prostora, i to po 14 u prvoj, drugoj i trećoj, odnosno po 11 učetvrtoj i petoj fazi. Lokali će biti smješteni u prizemlju objekata, dok su spratovi namijenjeni stanovanju.

U okviru kompleksa biće i ukupno 370 parking mjesta, i to 190 u garaži, a 180 u parteru.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan pretkvalifikacioni tender za izgradnju dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice

Evropska banka za obnovu i razvoj objavila je pretkvalifikacioni poziv za dionicu auto-puta od Mateševa do Andrijevice. Raspisivanje ovog tendera ranije danas najavili su i predsjednik Vlade Milojko Spajić i izvršni direktor Monteputa Milan Ljiljanić. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od kredita, odnosno donacije kojom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.