NavMenu

U Šavniku planirana gradnja dvije stambene zgrade

Izvor: Vijesti Petak, 21.01.2022. 10:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Diri/unsplash)Ilustracija
U Šavniku bi, nakon 26 godina od kada je izgrađena posljednja, ove godine trebalo da se grade dvije stambene zgrade.

Kako je Vijestima kazao predsjednik Opštine Jugoslav Jakić, lokalna uprava je obezbijedila zemljište, u oktobru su izdati urbanističko-tehnički uslovi, urađeno je idejno rješenje, a završen je i glavni projekat.

- Za izgradnju jedne zgrade, koja će biti namijenjena penzionerima i onima koji su u stanju socijalne potrebe, budžetom je opredijeljeno 200.000 eura, a nadamo se da ćemo ostatak novca dobiti od države i da ćemo zajedničkim snagama uraditi tu zgradu čija je vrijednost procijenjena na oko pola miliona - kazao je Jakić.

Prema njegovim riječima, od penzionera i Centra za socijalni rad očekuju spisak osoba kojima je stan potreban, a u toj zgradi mjesta će biti i za stanare starih oronulih baraka koje se će biti srušene, a prostor oslobođen za zgrade koje bi se nekada mogle graditi.

- Odlukom ćemo definisati na koji način će ti stanovi biti dodijeljeni - pojedini će ih dobiti na korišćenje, moguće i da će biti onih kojima će biti dati besplatno, u svakom slučaju uslovi će biti izuzetno povoljni za buduće korisnike", kazao je Jakić.

Što se druge zgrade tiče, vjerovatno će Opština ući u privatno-javno partnerstvo, a jedan dio stanova je planiran da bude dodijeljen mladim bračnim parovima, kako bi na taj način dali doprinos u smanjenu sve većih migracija i pružili šansu mladima da ostanu. Obje zgrade imaće po dvadesetak stanova.

Budžetom je ove godine planirano i da Opština izdvoji 55.000 za uređenje fasada postojećih zgrada. Prošle godine je uređen dio fasada, a lokalna uprava je finansirala kompletne radove. Ove godine planiraju i da rekonstruišu jednu od najstarijih zgrada u Šavniku koja je ugrašena prije više od pola vijeka, a za tu svrhu izdvojili su 70 hiljada eura.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.