NavMenu

U Podgorici niče još jedan stambeno-poslovni objekat na više od 30.000 m2 (FOTO)

Izvor: eKapija Srijeda, 22.12.2021. 13:56
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/ING Invest/Idejno rješenje/Printscreen)
Investitor Ventura partners planira izgradnju stambeno-poslovnog objekta u zahvatu DUP-a Konik Stari-Aerodrom u Podgorici. Kompanija je dobila i zeleno svjetlo glavnog državnog arhitekte, koji je dao saglasnost na idejno rješenje objekta, za čiju izradu je bio zadužen ING Invest iz Danilovgrada.

Kako je navedeno, planirana je gradnja stambeno-poslovnog objekta kupne površine 32.573,35 m2. Spratnost objekta je Po+P+5, odnosno Po+P+7.

Cijeli objekat podijeljen je u četiri lamele, a svaka od njih ima pripadajuću komunkacionu vertikalu koju čine četvorokrako stepenište, dva lifta i hodnik. Ovo jezgro je na svakom spratu odvojeno protipožarnim vratima, te na taj način služi i kao evakuaciono u akcidentnim situacijama.

Prizemlje objekta je u cijeloj svojoj površini namijenjeno poslovanju, sa poslovnim prostorima različitih struktura i površina. Ovi prostori će se projektovati u tzv. "sivoj fazi", što omogućava budućim korisnicima da organizuju prostor shodno svojim potrebama.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/ING Invest/Idejno rješenje/Printscreen)
Sve ostale nadzemne etaže su namijenjene stanovanju. Stanovi su rađeni u tipskoj organizaciji, sa ili bez spavaćih soba. Objekat će u četiri lamele imati ukupno 299 stanova, od čega jednu garsonjeru, 213 dvosobnih, 77 dvosobnih i osam trosobnih stanova.

Planirani objekat kolektivnog stanovanja, projektovan je na lokaciji koja je sa svih strana oivičena postojećim saobraćajnicama. Planskim dokumentom DUP Konik Stari Aerodrom, sve ove saobraćajnice su predviđene za proširenje u različitim profilima. Međutim, čak i postojeće stanje zadovoljava sve kolske i pješačke pristupe lokaciji, te sa te strane ne postoje problemi i ograničenja.

Uz kontaktne ulice Mirka Banjevića i Aerodromska, DUP-om je planiran upravni parking, a u okviru predmetne urbanističke parcele, što je i ispoštovano ovim idejnim rješenjem.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/ING Invest/Idejno rješenje/Printscreen)
Osim ovog, u atrimjumskom dijelu objekta planiran je još jedan površinski parking, dok je ispod cijele parcele (na propisnoj udaljenosti od njene granice), planirana garaža u jednom nivou. Garaža ima jedan ulaz/izlaz. Na ovaj način su obezbijeđeni neophodni kapaciteti za parkiranje. To znači da će objekat imati ukupno 424 parking mjesta.

Dodatno uz parking u dvorišnom dijelu zgrade, projektovan je parkovki prostor sa opremom za djecu. Raster pločama sa krupnim okcima za travu, su popločana sva površinska parking mjesta. Dodatno se obodom objekta zelenim pojasevima odvajaju trotoarske zone. Na ovaj način su obezbijeđene i neophodne površine zelenila na parceli.

Kroz objekat, u nivou prizemlja postoje 3 prolaza, na dominantnim pješačkim pravcima kroz lokaciju.



Fotogalerija
Stambeno-poslovni objekat Podgorica
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar-Ulcinj preko 2 mil EUR

Uprava za saobraćaj ponovo je raspisala tendere za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar - Ulcinj. Vrijednost radova za rekonstrukciju mosta Kruče zadržala se na 1,44 mil EUR sa uračunatim PDV-om. Most Kruče nalazi se na magistralnom putu Bar - Ulcinj, na km 16+200. Kako se može vidjeti u glavnom projektu sanacije, za čiju izradu je bio zadužen Projectman iz Podgorice, nakon analize mogućih rešenja sanacije mosta Kruče, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.