NavMenu

U Kolašinu planirana gradnja stambeno-poslovnog objekta na blizu 7.500 m2 - U tri lamele predviđeni stanovi, apartmani i poslovni prostori (FOTO)

Izvor: eKapija Srijeda, 08.12.2021. 13:25
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/A-Tim Studio/Idejno rješenje/Printscreen)
U Kolašinu je planirana gradnja stambeno-poslovnog objekta ukupne bruto građevinske površine 7415.70 m2, spratnosti S+P+3+Pk, odnosno suteren, prizemlje, tri sprata i potkrovlje. Objekat će biti izgrađen na parceli površine 2964,34 m2 koja se nalazi u zahvatu DUP-a Kolašin Centar.

Objekat je projektovan tako da ima dvije funkcionalne cjeline. Lamele A i B su spojene i predviđene su za stanovanje na svim nivoima, dok je lamela C predviđena i za poslovanje.

Kako se može vidjeti u idejnom rješenju na koje je saglanost dao i glavni državni arhitekta, na predviđenoj lokaciji trenutno nema izgrađenih stambenih objekata. Glavni kolski pristup parceli obezbijeđen je sa pristupne saobraćajnice koja se nalazi na istočnoj strani parcele, a sa iste strane obezbijeđen je i pješački pristup objektu.

Projektom je predviđena izgradnja suterenske etaže u kojoj je smješteno 51 parking mjesto. Prostor za parkiranje planiran je i na samoj parceli, u neposrednoj blizini objekta, gdje će biti obezbijeđeno 59 parking mjesta. To je ukupno 110 mjesta za parkiranje vozila, objašnjeno je.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/A-Tim Studio/Idejno rješenje/Printscreen)
Kako je već navedeno, objekat je projektovan tako da ima dvije funkcionalne cjeline. Lamele A i B su spjojene i predviđene su za stanovanje, dok je lamela C predviđena i za poslovanje. Ukupna bruto površina objekata iznosi 7415.70 m2

Lamela C na prizemlju sadrži restoranski prostor, kuhinju, bar, toalete, kancelariju, ostave, recepciju i lobi. Na etaži prvog sprata se nalazi pet apartmanskih jedinica, a na drugoj, trećoj i u potkrovlju po četiri.

Kada je riječ o lamelama A i B, predviđeno je da na suterenu, spratovima i potkrovlju bude po devet stanova različite strukture i površine.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/A-Tim Studio/Idejno rješenje/Printscreen)
- Između lamela AB i C, na prvom spratu predviđen je most odnosno topla veza, čija je namjena da ostvaruje komunikaciju i sponu između ova dva objekta, zbog potencijalnog proširenja turističkih kapaciteta - navodi se u idejnom rješenju.

Predviđene su zelene površine za sadnju visočijeg i nižeg drveća koje bi oplemenilo parcelu. Pristupne pješačke staze, kao i staze oko objekta popločane su kvalitetnim popločanjem, a sve u nastojanju da se budućim stanovnicima, osim zadovoljenja potreba za stambenim prostorom, omogući i izuzetno komforno, vanstambeno okruženje.

Kako se može vidjeti u dokumentu koji je objavljen na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, za izradu idejnog rješenja bio je zadužen A-Tim Studio iz Podgorice, dok se kao investitori navode Đorđije Živković i Đorđije Lukić.

Fotogalerija
Stambeno-poslovni objekat Kolašin
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.