Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 22.11.2021.| 08:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kompanija ALK Montenegro planira da uloži oko 100 mil EUR u tri projekta na primorju - Uskoro kreće gradnja luksuznog hotelskog kompleksa u Tivtu (FOTO)

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/AIM Studio/Idejno rješenje)
Kompanija ALK Montenegro planira izgradnju luksuznog hotelsko-apartmanskog objekta sa pet zvjezdica u tivatskom naselju Seljanovo. Osim toga, kompanija planira i investicije u Budvi i Bečićima, a ukupna vrijednost tri ugovorena projekta na crnogorskom primorju iznosi oko 100 mil EUR.

Kako je za eKapiju rekla Natalia Solovyeva, ALK Montenegro dio je holdinga ALK Company koja uspješno posluje na srpskom i ruskom tržištu još od 1981. godine. Kompanija sada, ističe, planira da gradi i na teritoriji Crne Gore.

- Kompanija je do sada potpisala ugovore za izgradnju tri objekta. To su stambeni kompleks Vuelo Sobre u Bečićima, hotelski kompleks President 5* u Budvi i hotelski kompleks 5*u Tivtu. Okvirna vrijednost ulaganja u ova tri projekta iznosi oko 100 mil EUR - rekla je za eKapiju Solovyeva.

Sagovornica eKapije kaže da je izgradnja objekta u Bečićima već počela, dok se u decembru očekuje početak radova na hotelskom kompleksu u Tivtu. Početak gradnje hotelskog kompleksa u Budvi očekuje se u feburaru 2022.

- Nadamo se da će radovi na sva tri projekta biti završeni u roku od dvije godine. Ipak, kako je situacija sa koronavirusom veoma neizvjesna i nestabilna, kao okviran rok za završetak investicija ipak stavljamo tri godine od momenta početka gradnje - navodi Natalia.

Dodaje i da je prodaja apartmana u objektu Vuelo Sobre u Bečićima već počela, a cijena kreće se od 2000 EUR/m2. Do kraja godine počeće i prodaja apartmana u Tivtu, a cijena će biti od 3.000 EUR/m2, dok će nekretnine u Budvi koštati od 5.000 eura po kvadratu, a prodaja će krenuti u februaru. Kompleksi će osim apartmana imati i poslovne prostore.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/AIM Studio/Idejno rješenje)

Luksuzni kompleks u Tivtu

Kada je riječ o hotelsko-apartmanskom kompleksu u Tivtu, investitor je nedavno dobio saglasnost glavnog državnog arhitekte na idejno rješenje objekta. Kako se može vidjeti u dokumentu koji je objavljen na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, a za čiju je izradu bio zadužen Arhitektonski studio AIM iz Podgorice, u okviru ovog kompleksa planirana je gradnja hotela i dva stambeno-poslovna objekta spratnosti P+Pr+4.

Gradnja je planirana na parcelama UP66a, UP66b i UP66c u zahvatu DUP-a Seljanovo, čija površina iznosi 3.222,55 m2. Ukupna bruto površina hotela iznosi 7.652,39 m2, objekta A 2.851,17 kvadrata, a objekta B 5.301,40 m2, sa podzemnim etažama.

Kako je navedeno, u hotelu su projektovane 33 smještajne jedinice, u objektu A 15, a u objektu B 29 apartmana.

- U podrumu svih objekata projektovane su tehničke prostorije i garaža, a sve etaže povezane su unutrašnjim stepeništem i liftom - navodi se u idejnom rješenju.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/AIM Studio/Idejno rješenje)
Kako je već navedeno, u okviru hotela planirane su 33 smještajne jedinice. U podrumu će biti smještene tehničke prostorije i garaža za 29 vozila. Na prizemlju su predviđeni javni sadržaji kao što su recepcija, bar, restoran, kuhinja, adminstracija, prostorija za prtljag, kao i dva poslovna prostora - shop i beauty salon. U parteru je predviđeno 17 parking mjesta ispred hotela, kao i ekonomsko dvorište za preostale instalacije.

Na prvom i drugom spratu biće devet jednosobnih apartmana, jedna standard dvokrevetna soba, komunikacije i room service. Na trećem spratu planirana su dva dvosobna i šest jednosobnih apartmana, kao i jedna standard dvokrevetna soba, komunikacije, room service i mašinska prostorija za bazen. Četvrti sprat imaće jedan dvosoban i tri jednosobna apartmana, komunikacije, room service, magacin, toalete i svlačionice. Na ovom spratu predviđen je i bazen sa prostorom sa ležaljkama, te bar sa terasom.

U objektu A predviđeno je 15 apartmana. U podrumu će biti smještene tehničke prostorije i garaža za 38 vozila. Na prizemlju su planirani ulaz sa recepcijom, tehnička prostorija i dva poslovna prostora. Projektom je predviđeno da na prvom, drugom i trećem spratu budu po tri jednosobna i jedan dvosoban apartman, dok će četvrti sprat imati dva jednosobna i jedan trosoban apartman.

Objekat B će imati ukupno 29 apartmana. U podrumu će biti smještene tehničke prostorije i garaža za 35 vozila. Na prizemlju je ulaz sa recepcijom i 10 poslovnih prostora - devet u okviru objekta i jedan kao nezavisan objekat povezan podrumom.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/AIM Studio/Idejno rješenje)
Prvi i drugi sprat imaće po šest jednosobnih i dva dvosobna apartmana. Na trećem spratu predviđeno je sedam jednosobnih i jedan dvosoban apartman, kao i mašinska prostorija za bazen. Četvrti sprat će imati tri jednosobna i dva dvosobna apartmana. Na ovom spratu predviđen je i bazen sa prostorom za ležaljke.

Hotelsko-apartmanski kompleks imaće i restoran sa velikom otvorenom terasom, kao i teretanu i spa centar.

Kada je riječ o parternom uređenju, planirane su ulice, trotoari, te zelene i vodene površine. Ispred hotela i objekata formiran je plato za pristup vozila sa zelenim ostrvom za okretanje, rampom za silazak u garažu i parkingom sa 17 mjesta.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/AIM Studio/Idejno rješenje)
- Do dva objekta vode četiri pješačke staze, od kojih jedna prolazi između hotela i objekta A i produžava do objekta B i javnog parka. Ostatak prostora oko hotela i objekta A čine zelene površine, odnosno žardinjere i slobodne površine - objašnjeno je u idejnom rješenju.

U okviru kompleksa planirano je i dječije igralište, kao i fontana. Predviđeno je ozelenjavanje vegetacijom koja uspijeva u mediteranskom području.

U rješenju se navodi i da je na površini između parcela UP66a i UP66c predviđen javni park integrisan sa parternim uređenjem objekata. Kako je objašnjeno, ova lokacija će biti predmet posebnog dogovora između investitora i Opštine Tivat, u cilju njenog opremanja i stavljanja u funkciju.

D. ObradovićFotogalerija
Hotelsko-apartmanski kompleks Tivat

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE