NavMenu

Planirana gradnja stambeno-poslovnog kompleksa u Ulcinju - Tri lamele površine blizu 5.000 m2 imaće 82 stana i poslovne prostore (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 22.10.2021. 11:18
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Studio Artes architecture & design/Idejno rješenje/Printscreen)
Preduzeće AB-ing iz Ulcinja planira izgradnju stambeno-poslovnog objekta unaselju Ulcinjsko polje u tom gradu. Izgradnja objekta planirana je na parcelama površine 3.252 m2, zona B, podzona 7, u zahvatu DUP-a Ulcinjsko polje.

Na ovim parcelama ne postoje izgrađeni građevinski ni infrastrukturni objekti.

Projektom, za čiju je izradu bio zadužen Studio Artes architecture & design, predviđena je izgradnja dva objekta. BRGP objekta A iznosi 3.700 m2 i sastojaće se od dvije lamele, dok je površina objekta B 1160,10 m2. Ukupna BRGP stambeno-poslovnog kompleksa iznosi 4860.10 m2. Spratnost oba objekta je prizemlje plus četiri sprata (P+4).

Idejnim rješenjem definisana je faznost realizacije projekta na dvije faze. Objekat A podijeljen je na dvije lamele sa dilatacijom, čime se daje mogućnost fazne gradnje. U prvoj fazi izgradnje predviđena je izgradnja Lamele 1 objekta A i objekat B, a u drugoj fazi izgradnje previđa se izgradnja Lamele 2, objekta A.

Objekat A planiran je u dvije lamele sa dva zasebna ulaza, dva para stepeništa i dva lifta. U prizemlju objekta A predviđeni su poslovni prostori i stambene jedinice, i to u lameli 1 jedan poslovi prostor sa pratećim sadržajima i dvije stambene jedinice, centralni hol stepenište i lift. U lameli 2 planirana su dva poslovna prostora i tri stambene jedinice, centralni hol stepenište i lift.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Studio Artes architecture & design/Idejno rješenje/Printscreen)
U objektu A planiranirano je 60 stambenih jednica. Od toga će 25 stanova biti u lameli 1, i to 21 jednosoban stan, jedan dvosoban stan i tri garsonjere. U lameli dva planirano je 35 stanova - 17 garsonjera, 10 jednosobnih i osam dvosobnih stanova. Shodno projektnom zadatku, objekat je planiran kao stambeni.

U objektu B projektom su predviđene 22 stambene jedinice. U prizemlju zgrade predviđeni su centralni hol , stepenište i lift, tri stambene jedinice - tri jednosobna stana, kao i tehničke prostorije. Na prvom, drugom i trećem spratu planirano je po pet stambenih jedinica i to po tri jednosobna stana i po dvije garsonjere, dok se na posljednjoj etaži planiraju jedan trosoban stan i dva jednosobna stana.

Projektom je predviđena izgradnja 94 parking mjesta od kojih je devet za potrebe osobe sa invaliditetom.

Saobraćajni pritup lokaciji obezbijeđen je sa sjeveroistočne strane, odnosno preko novoplaniranog bulevara Nova 5.
Objektima se kolski prilazi aksijalno u odnosu na saobraćajnicu, sa trotoara.

Investitor je još početkom godine dobio saglasnot glavnog državnog arhitekte na idejno rješenje objekta.



Fotogalerija
Stambeno-poslovni kompleks Ulcinj
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.