Izvor: eKapija | Petak, 08.10.2021.| 11:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Na blizu 4.000 m2 u Igalu gradiće se objekat mješovite namjene se 53 stana i poslovnim prostorom (FOTO)

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Čovjek i prostor/Idejno rješenje/Printscreen)
Sindikat bezbjednonosnih institucija Crne Gore, Opština Herceg Novi i šest građana planiraju izgradnju objekta mješovite namjene u Igalu, a na idejno rješenje ovog objekta saglasnot je dao i glavni državni arhitekta.

Kako se može vidjeti u objavljenom dokumentu, na parceli površine 3.129 m2 gradiće se objekat mješovite namjene ukupne bruto građevinske površine 3.667 m2. Budući kompleks spratnosti G+Pr+2 gradiće se na parceli 545/8, u okviru KO Topla, Igalo.

U okviru objekta mješovite namjene planirana je podzemna garaža kapaciteta 38 parking mjesta. Osim parkinga, u njoj će biti smještene i tehničke prostorije za agregat, sprinkler instalacije i hidrocjel. Garaža je sa ostalim etažama povezana centralnim stepeništem i liftom.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Čovjek i prostor/Idejno rješenje/Printscreen)
U prizemlju objekta je za potrebe jednog od vlasnika parcele, Opštine Herceg Novi, isprojektovan poslovni prostor površine 190 m2. U preostalom dijelu prizemlja, na prvom i drugom spratu planirani su stanovi različitih struktura.

Kako je naznačeno u idejnom rješenju za čiju je izradu bio zadužen studio Čovjek i prostor iz Podgorica, u skladu sa dogovorom vlasnika parcele za ostale suvlasnike potrebno je projektovati stambene jedinice sa zasebnim stepeništem od prizemlja do drugog sprata. Projektom je predviđeno osam jednosobnih stanova, i to dva u prizemlju, a po 3 stana na prvom i drugom spratu. Takođe, za vlasnike ovih stambenih jedinica je obezbijedjeno šest parking mjesta u parteru,odvojenih saobraćajnom rampom od ostalih parking mjesta, kao i dva garažna mjesta.

Svi učesnici u izgradnji saglasni su da se Opština, nakon izgradnje objekta, uknjiži kao vlasnik postojećeg sportskog terena.

U zgradi će ukupno biti 53 stana, i to jedna garsonjera, 42 jednosobna i 10 dvosobnih stanova.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Čovjek i prostor/Idejno rješenje/Printscreen)
Osim u garaži, parkiranje vozila predvđeno je i na slobodnom dijelu parcele, a sve u cilju zadovoljavanja potrebnog broja parking mjesta za objekat. U parteru je obezbijeđeno ukupno 36 parking mjesta, od toga šest parking mjesta namijenjeno vlasnicima stanova i odvojeni su saobracajnom rampom. Ukupno je u garažnom dijelu i parteru obezbijeđeno 74 parking mjesta, sto u potpunosti zadovoljava broj parking mjesta u odnsu na broj stanova.

Glavni ulaz u objekat riješen je kvalitetno sa naglašenom komunikacijom od garaže do drugog sprata, stepeništem i liftom.

Za osobe sa invaliditetom obezbijeđen je potreban broj stanova, adekvatni pristup objektu, kao i parking mjesta.

Na parceli postoji objekat koji pripada SO Herceg Novi i predviđen je za rusenje. Na mjestu tog objekta predviđena su dva parking mjesta.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Čovjek i prostor/Idejno rješenje/Printscreen)
Podsjetimo, na javni poziv za izbor suinvestitora za izgradnju objekta u zoni mješovite namjene u Igalu stigla je jedna ponuda - Sindikata bezbjednonosnih institucija Crne Gore. Kako je tada saopšteno, riječ je o sindikalnoj organizaciji udruženih Sindikata bezbjednosnih službi, registrovanoj 2014. godine. Čine je Sindikati Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Policijske akademije i Vojske Crne Gore.

Korisnici parcele ukupne površine 3.129 m2 i učesnici u zajedničkoj izgradnji su Opština Herceg Novi i šest građana, čije učešće je procijenjeno na iznos od 1,25 mil EUR. Učešće zainteresovanog ponuđača su svi troškovi koji se odnose na realizaciju projekta, zaključno sa uknjižbom objekta podobnog za upotrebu, navedeno je u pozivu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE