NavMenu

Budva dobija novi stambeno-poslovni objekat na blizu 6.000 m2 - U dvije lamele planirana 82 apartmana i osam poslovnih prostora (FOTO)

Izvor: eKapija Srijeda, 06.10.2021. 10:42
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Kotor Arh/Idejno rješenje/Printscreen)
Preduzeće Galop inženjering planira izgradnju apartmanskog objekta u Budvi, u zahvatu DUP-a Rozino I. Investitor je za idejno rješenje objekta dobio i saglasnost glavnog državnog arhitekte.

U idejnom rješenju za čiju je izradu bio zadužen studio Kotor Arh iz Kotora, a koje je objavljeno na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, planirana je izgradnja objekta ukupne bruto razvijene građevinska površine 5.725,71 m2. Spratnost objekta iznosi Po+P+6+Ps i imaće dvije lamele, A i B.

U prizemlju objekta planirano je ukupno osam poslovnih prostora, od čega tri u lameli A i pet poslovnih prostora u lameli B. Ulazi u poslovne prostore organizovani su sa prednje jugozapadne strane i sa bočne jugoistočne strane, kao i sa zadnje sjeveroistočne strane.

Na ostalim nadzemnim etažama smještena su ukupno 82 turistička apartmana i to 38 u lameli A i 44 apartmana u lameli B. Sve nadzemne etaže, pored stepeništa povezuje i lift. Po sredini svih nadzemnih etaža, između lifta i stepeništa, organizovan je hodnik iz kojeg se ulazi u apartmane.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Kotor Arh/Idejno rješenje/Printscreen)
Na otvorenom parkingu smješteno je ukupno 15 paking mjesta, a u podzemnoj garaži 84 garažna mjesta, tako da je za ovaj objekat obezbjeđeno ukupno 99 mjesta za parkiranje. Garaža objekta je organizovana kao etaža podruma, a pristup je organizovan sa gradske saobraćajnice S-10 sa jugozapadne strane sa koje se preko prilaznog puta, koji se
nalazi na bočnoj strani, dolazi do garaže. Vertikalnim otvorenim stepeništem omogućen je pristup garaži iz obje lamele planiranog objekta. U garaži su organizovana parking mjesta za ukupno 84 automobila.

Nad podzemnom etažom garaže su jednim dijelom organizovane žardinjere i igralište za djecu, dok je nad drugim dijelom podzemne etaže garaže organizovano zelenilo.

Kao važno, ovdje se ističe da su oko objekta planirane slobodne i prilazne površine. Prilazne površine predstavljaju kolski prilaz i rampe. Pješačkom stazom stiže se do platoa sa kojeg je organizovan glavni ulaz u objekat. Ostale površine su tretirane kao slobodne, namijenjene zelenilu.

Dječje igralište je najvećim dijelom ozelenjeno a dijelom su urađene pješačke staze prekrivene kamenim pločama. Igralište je opremljeno potrebnim mobilijarom kao i osvjetljenjem. Ostale slobodne površine su ozelenjene.


Fotogalerija
Apartmanski blok Budva
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.