Izvor: eKapija | Četvrtak, 11.03.2021.| 12:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Bijeloj niče nova stambena zgrada na više od 4.000 m2 - Gradiće se dvije lamele sa 45 stanova i bazenom (FOTO)

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/AIM studio/Idejno rješenje)
Kompanija Bualand Montenegro iz Budve planira izgradnju dvije stambene zgrade u hercegnovskom naselju Bijela. Izgradnja stambenih objakata planirana je u zahvatu DUP-a Bijela centar, a investitor je na idejno rješenje buduće zgrade dobio saglasnost glavnog državnog arhitekte.

Kako je navedeno u idejnom rješenju koje potpisuje AIM studio iz Podgorice, a koje je objavljeno na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, ukupna površina urbanističkih parcela na kojoj je planirana izgradnja iznosi 2.369,2 m2. Ukupna dozvoljena bruto površina objekata na parcelama predviđena planom iznosi 4.027,64 m2.

- Objekat stanovanja projektovan je u dvije lamele povezane zajedničkom podrumskom etažom. U podrumu je predviđeno garažiranje vozila, kao i tehničke prostorije. Po urbanističko-tehničkim uslovima, ukoliko se podrum koristi kao garažni prostor moguće je sa jedne strane podruma planirati izgradnju rampe za ulazak vozila, koja nužno otkriva jedno podrumsko pročelje, što je projektom i predviđeno sa jugo-istočne stran - stoji u projektu.

Objekti su spratnosti Po+P+4+Pk i visine 20.75 m od konačne kote uređenog terena. Projektom je predviđeno 45 stanova, od čega 35 jednosobnih i 10 dvosobnih. U lameli A se nalazi 20, a u lameli B 25 stanova.
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/AIM studio/Idejno rješenje)
- Na prizemlju, prvom i drugom spratu je predviđeno po devet stanova, i to četiri u lameli A i pet u lameli B. Na trećem i četvrtom spratu je predviđeno po sedam stanova - tri u lameli A i četiri u lameli B. U potkrovlju su predviđena ukupno četiri stana, po dva u obje lamele - navedeno je.

Na prostoru između dvije lamele na prizemlju projektovana je terasa sa bazenom. Sve etaže povezane su unutrašnjim stepeništem i liftom.

U garaži su predviđena 32 parking mjesta, dok je sa južne strane objekta projektovano sedam, a sa sjeverne 14 parking mjesta. Ukupan broj mjesta je 53, što zadovoljava traženi standard od 1,1 PM po stambenoj jedinici.

Parterno uređenje je prilagođeno namjeni objekta, sa izabranim zelenilom koje uspijeva u mediteranskom području.

Saobraćajna povezanost sa magistralnim putem E65 koji prolazi kroz Bijelu ostvaruje se preko pristupnih ulica. Do lokacije objekta se pristupa postojećom saboraćajnicom sa sjeverne strane parcele, a DUP-om su predviđene još dvije pristupne saobraćajnice sa istočne i južne strane.


Fotogalerija
Stambena zgrada Bijela

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE