NavMenu

Pandemija oborila cijene stanova u novogradnji - Kvadrati najskuplji na primorju

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 22.02.2021. 12:17
Komentari
Podeli
(Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com)
Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu 2020. godine iznosila je 1.007 EUR i manja je za 11,3% u odnosu na isti period lani, saopšteno je iz Monstata. U odnosu na treći kvartal prošle godine, prosječna cijena stanova veća je za 15%.

- Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova solidarne stambene izgradnje. Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća - navode iz Monstata.

Prema podacima Uprave za statistiku, prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 985 EUR

- U primorskom regionu je iznosila 1.359 eura, u središnjem regionu 635 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 766 eura - dodaju.

Navode i da su prikazane prosječne cijene kvadratnog metra stana u novogradnji prema sljedećim kategorijama: privredna društva (prosječna tržišna cijena) i solidarna stambena izgradnja.

- Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva iznosila je 1.160 EUR, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 612 EUR - zaključuju iz Monstata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.