NavMenu

Uskoro stanovi za zdravstvene radnike u Beranama, u toku pronalaženje lokacije - Zgrade za medicinare i u drugim opštinama

Izvor: Vijesti Ponedjeljak, 08.02.2021. 14:10
Komentari
Podeli
(Foto: LoloStock/shutterstock.com)
Stanovi po povoljnim uslovima ove godine trebalo bi da se grade prvi put u Beranama, za oko 40 zdravstvenih radnika te i susjednih opština.

Direktorica Stambene zadruge Zdravstvo, Maja Radišević, "Vijestima" je kazala da bi u Beranama do kraja prvog kvartala trebalo da bude obezbijeđena lokacija za izgradnju stambenog objekta u neposrednoj blizini Opšte bolnice, koja je već mjesecima kovid centar za sjever države, i Doma zdravlja Dr Nika Labović, dok se u drugom kvartalu očekuje početak radova.

Radiševićeva je istakla da je plan zadruge da u ovoj godini počne izgradnja i u drugim opštinama.

- Procedura za izgradnju stambenih objekata u Pljevljima je otpočela krajem prošle godine, a gradske vlasti su iskazale spremnost da obezbijede lokaciju u blizini Opšte bolnice. Očekujemo do sredine ove godine da će administrativna procedura biti završena i da ćemo otpočeti sa izgradnjom stambenog objekta koji će imati između 50 i 60 stambenih jedinica - kazala je ona.

Predstavnici sindikata ranije su kritikovali vlast da za 30 godina nije izgrađen niti jedan stan na jugu države, ali ni na sjeveru.

Radiševićeva je kazala da je Opština Kotor prepoznala potrebu rješavanja stambenih potreba za radnike te opštine i da su se predstavnici lokalne samouprave obavezali da će u najskorijem roku ponuditi adekvatna rješenja...

Tokom prethodne četiri godine, na teritoriji Podgorice izgrađeno je 167 stambenih jedinica za zdravstvene radnike, ali samo u Podgorici i Nikšiću, za šta je prethodna Vlada opredijelila 1.900.000 EUR.

Radišević je istakla da u glavnom gradu i dalje postoji veliki broj zdravstvenih radnika koji nisu riješili stambeno pitanje putem Stambene zadruge Zdravstvo, što su do sada učinila 204 medicinara iz Podgorice.

- Tokom prethodne godine u razgovorima sa predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma i Sekretarijata za urbanizam smo definisali lokacije koje bi bile pogodne za izgradnju stambenih objekata za zdravstvene radnike i očekujemo da će se pitanje obezbjeđivanja ovih lokacija vrlo brzo riješiti. Po tom pitanju smo se obratili i Vladi i Ministarstvu zdravlja, a od ministarke zdravlja dr Jelene Borovinić Bojović smo dobili uvjeravanja da će se založiti da se ovo pitanje u najskorije vrijeme riješi - saopštila je Radišević.


Ona je istakla da su u Nikšiću do sada napravljene dvije stambene zgrade, ali da i dalje postoji dodatno interesovanje za gradnju novih, pa su predstavnici zadruge razgovarali i sa predstavnicima lokalne vlasti koji su već predložili lokaciju koju su spremni da obezbijede.

Radiševićeva je rekla da je u sklopu redovnih aktivnosti u toku Konkurs za raspodjelu novčanih sredstava za poboljšavanje uslova stanovanja članovima Stambene zadruge zdravstvenih radnika, po povoljnim uslovima. Zaključno sa ovim konkursom, do sada je Stambena zadruga podijelila više od milion eura članovima.

Bivša Vlada obavezala se krajem 2019. godine sporazumom da u periodu od 2021. do 2023. godine Stambenoj zadruzi uplati 1.500.000 eura za rješavanje stambenih potreba medicinara.

Kupovinom nekretnine u sedam stambenih zgrada do sada su 322 člana ove zadruge riješila stambeno pitanje. Kredite po kamatnoj stopi od jedan odsto dobila su 63 člana, cijena kvadrtnog metra u glavnom gradu iznosila je oko 670, a u Nikšiću 550 EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.