Izvor: eKapija | Petak, 23.10.2020.| 09:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kompanija Centurion Investment & Development planira gradnju kompleksa u Tivtu - Novi objekat imaće poslovne prostore, luksuzne apartmane i bazen na otvorenom

(Foto: Oština Tivat/BusinessArt/Idejno rješenje/Printscreen)
Kompanija Centurion Investment & Development iz Bara planira gradnju apartmansko-poslovnog kompleksa u Tivtu ukupne površine oko 11.689,61 m2, od čega je 6.458,36 kvadrata namijenjeno nadzemnoj gradnji.

Ovo se može vidjeti u planu koji je obradio BusinessArt, a koji je objavljen na sajtu Opštine Tivat. Naime, Sekretarijat za investicije, uređenje prostora i održivi razvoj obavijestio javnost da je kompanija Centurion Investment & Development podnijela zahtjev za odlučivanje o potrebi izrade elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu za objekat mješovite namjene apartmansko-poslovni kompleks, na urbanističkim parcelama UP 2-5, UP 2-6 i UP 2-7, u zahvatu Izmjena i dopuna Državne studije lokacije Arsenal, opština Tivat.

- Izgradnja objekta planirana je u okviru područja bivšeg remontnog zavoda Arsenal na urbanističkim parcelama UP 2-5, UP 2-6 i UP 2-7. U okruženju planiranog kompleksa nalaze se Porto Montenegro, Dom vojske i drugi objekti namijenjeni turizmu i stanovanju. Morska obala udaljena je oko 80 metara. Parcele ukupno imaju 2.584 m2 raspoloživih za gradnju - stoji u dokumentaciji.

(Foto: Oština Tivat/BusinessArt/Idejno rješenje/Printscreen)
Planirana namjena objekta spratnosti Po+P+5 je apartmansko-poslovni kompleks, koji će biti izgrađen kao jedinstvena cjelina, povezana konstrukcijom u nivou trećeg sprata iznad pješačko kolskog prodora kroz lokaciju, koja nosi bazen sa pripadajućom palubom.

- Planirani objekat je slobodnostojeći, pri čemu se parcele tretiraju kao jedinstvena cjelina za gradnju, sa izuzetkom zone prodora kolsko-pješačke saobraćajnice, iznad koje se na višim etažama planira bazen na otvorenom sa iskorišćenim vizurama ka otvorenom javnom prosotru. Objekat maksimalno koristi vizure ka otovrenom javnom prostoru, a upravo ka trgu je razvijen specifičan tretman fasade u dvije ravni, između kojih se razvija sistem terasa, zelenih krovova i višeetažnih vazdušnih prostora - navodi se u planu.

U prizemlju objekta planirani su poslovni objekti i prodajni lokali.

- Čitavo prizemlje, odnosno zona kolsko-pješačkih tokova natkrivena je tremom - portikom, kako bi boravak u spoljašnjem prostoru u mediteranskim uslovima bio maksimalno udoban. Trem sa kolonadama predstavlja bazis iz kojeg izrasta čitav kompleks. Krov bazisa je zeleni vrt koji predstavlja tampon zonu koja odvaja apartmane na nižim spratovima od gradske vreve - navodi se u dokumentu.

Tu se takođe, sa strane kolske saobraćajnice, nalaze i glavni ulazi u apartmanske sadržaje, organizovani u tri vertikalna jezgra koja se sasotoje od putničkog lifta i stepeništa.

(Foto: Oština Tivat/BusinessArt/Idejno rješenje/Printscreen)
Na niovu prizemlja između parcela UP 2-6 i UP 2-7 kroz kompleks prolazi pješačka saobračajnica sa kontrolisanim režimom korišćenja. Od kolske saobraćajnice nalazi se rampa koja vodi ka podzemnoj garaži koja se prostire ispod čitavog kompleksa i koja ima 66 mjesta, od čega šest namijenjenih osobama sa posebnim potrebama.

Na višim etažama nalaze se apartmani, od jednosobnih do četvorosobnih. Niže etaže rezervisane su za manje stanove, a sa spratnošću raste ekskluzivitet stanovanja. Poslednji peti sprat rezervisan je za eksluzivne penthaus apartmane koji su povučeni u odnosu na osnovne fasadne ravni, dok se horizontalna obogaćuje raskošnim krovnim baštama, bazenima i terasama.

- Ukupan broj smještajnih jedinica je 43, i to po 17 apartmana sa jednom i dvije spavaće sobe, šest apartmana sa tri i tri apartmana sa četiri spavaće sobe.

Kolski pristup objektu obezbijeđen je iz pravca saobraćajnice u neposrednoj blizini. Garaža ima jedan ulaz, odnosno izlaz, razvijena je na nivou jedne podzemne etaže, ispod čitavog kompleksa. Uokviru urbanističke parcele na nivou prizemlja nije predviđeno parkiranje.

Uvid u dokumentaciju moguće je izvršiti do srijede 28. oktobra u prostorijama Sekretarijata za investicije, uređenje prostora i održivi razvoj, kao i na veb-sajtu Opštine Tivat.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE