NavMenu

Investicija kompanije Nikić u Bečićima - U planu izgradnja tri zgrade sa 258 stanova

Izvor: eKapija Utorak, 06.10.2020. 15:36
Komentari
Podeli
(Foto: MORT/Idejna rješenja/Angelini/Screenshot)
Kompanija Nikić iz Podgorice planira izgradnju tri stambene zgrade u Bečićima, za koje je dobila i saglasnost državnog arhitekte.

Kako se može vidjeti u idejdnom rješenju za koje je bila zadužena kompanija Angelini iz Podgorice, izgradnja stambenih objekata predviđena je na dijelu UP 106.1, na kat.parc.85/3 u Zahvatu DUP-a Bečići, Opština Budva.

Ukupna bruto površina objekata iznosi 15.535 m2, a zgrade će imati suteren, prizemlje i sedam spratova. Površina parcele na kojima će biti izgrađeni objekti iznosi 7.579 kvadrata. U suterenu će biti smještene garaže i tehničke prostorije, dok su prizemlje i spratovi namijenjeni isključivo stanovanju.

- Projektovani objekti su planirani na strmom teremu. Građevinska linija je utvrđena detaljnim urbanističkim planom i urbanističko tehničkim uslovima, i to: udaljenje jednostarano uzidanih objekata od bočnih granica parcele je 3-4 m, ili manje, ukoliko je oblik parcele nepravilan - navodi se u dokumentaciji.

(Foto: MORT/Idejna rješenja/Angelini/Screenshot)
Broj stambenih jedinica na jednoj etaži iznosi 11 - osam jednosobnih stanova, dva dvosobna i jedna garsonjera. Sprat je tipski, osim sedmog sprata, tj. povučene etaže, na kojoj se nalazi devet stanova.

- Svaki objekat ima po 86 stanova, odnosno planirana je izgradnja ukupno 258 stanova u sve tri zgrade. U garažama je obezbijeđeno 205 parking mjesta, a na parceli još 79, što ukupno iznosi 284 parking mjesta. Za osobe sa invaliditetom predviđena je izgradnja 29 parking mjesta, što predstavlja 10% od ukupnog broja - navodi se u idejnom rješenju.

Arhitektonsko enterijersko rješenje planiranih objekata i slobodnih površina urbanističke parcele, su u funkconalnom i oblikovnom smislu riješena racionalno i u skladu sa njihovom namjenom, a pri tome da je dobijeno unikatno i kvalitetno rješenje.

- Sve prostorije u okviru stanova su osvijetljene ili imaju predviđenu vještačku ventilaciju - stoji u dokumentaciji objavljenoj na sajtu Ministarstva održivog razvoja i turizma.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.