Izvor: eKapija | Utorak, 04.08.2020.| 14:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prodaje se zemljište površine 1.870 m2 u Baru - Parcela predviđena za gradnju objekata stanovanja veće gustine

(Foto: Janet Faye Hastings/shutterstock.com)
Opština Bar raspisala je drugi javni poziv za prodaju zemljišta u zoni B, blok 2 u zahvatu DUP-a Topolica Bjeliši, izmjene i dopune. Kako se navodi, predmet prodaje je parcela površine 1.870 m2 na kojoj je predviđena izgradnja objekata stanovanja veće gustine.

- Maksimalna bruto građevinska površina iznosi 6.545 m2. Podzemne etaže u kojima je organizovano parkiranje, garažiranje ili ekonomski i pomoćni sadržaji u službi osnovne funkcije objekta (SPA, Wellness, teretane), ne ulaze u građevinske bruto površine objekta - navodi se u pozivu.

Iz opštine ističu da je maksimalna spratnost objekta od 5-9 nadzemnih etaža, a početni iznos naknade za zemljište iznosi 325,17 EUR po metru kvadratnom. Naknada za uređivanje građevinskog zemljišta je 126 EUR/m2 NGP.

- Lokacija je djelimično komunalno opremljena, a Opština je obavezna da izvrši izgradnju pristupnog puta i priključak na objekte i uređaje za javno vodosnadbijevanje i kanalizaciju do granice urbanističke parcele, u roku koji će biti određen ugovorom o međusobnim pravima i obavezama po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, zavisno od načina plaćanja ove naknade - stoji u dokumentaciji.

Dalje se navodi da je kupac je obavezan da o svom trošku, u skladu sa uslovima koje odredi Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS), do priključka na urbanističku parcelu izgradi elektro objekte. Takođe, o svom trošku treba da izvede radove na priključivanju objekta na komunalne instalacije, a prema uslovima za priključivanje i saglasnostima od nadležnih preduzeća.

Kupac je dužan i da o svom trošku izvede radove na uređenju urbanističke parcele u skladu sa revidovanim projektom.

- Parkiranje vozila kupac mora da riješi, prema normativima datim DUP-om Topolica Bjeliši izmjene i dopune, u okviru urbanističke parcele na otvorenim parkinzima ili u garažama u suterenskom ili podrumskom dijelu - piše u tenderu.

Iz opštine napominju da je DUP-om Topolica Bjeliši izmjene i dopune, data mogućnost udruživanja predmetne urbanističke parcela sa susjednom parcelom, što daje mogućnost za racionalnije planiranje parking prostora i podzemnih garaža.

Javno nadmetanje za kupovinu zemljišta održaće se 21. avgusta u 11 časova u prostorijama opštine Bar.

Sve detalje o tenderu možete vidjeti OVDJE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE