NavMenu

Prodaje se zemljište namijenjeno za izgradnju stambenih ili javnih objekata u Baru

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.07.2020. 15:56
Komentari
Podeli
(Foto: Janet Faye Hastings/shutterstock.com)
Opština Bar raspisala je javni poziv za prodaju dvije građevinske parcele u zoni B, blok 2 u zahvatu DUP-a Topolica Bjeliši.

Kako se navodi u tenderu, prva urbanistička parcela - UP 43 je površine 1.870 m2, a namijenjena je za izgradnju objekata stanovanja veće gustine. Maksimalna bruto građevinska površina iznosi 6.545 m2. Podzemne etaže u kojima je organizovano parkiranje, garažiranje ili ekonomski i pomoćni sadržaji u službi osnovne funkcije objekta (SPA, Wellness, teretane), ne ulaze u građevinske bruto površine objekta.

- Maksimalna spratnost objekta iznosi od 5-9 nadzemnih etaža. Početni iznos naknade za zemljište je 325,17 EUR po m2. Naknada za uređivanje građevinskog zemljišta iznosi 126 EUR po m2 NGP - navodi se u dokumentaciji.

Predmet prodaje je i urbanistička parcela - UP 44, površine 2075 m2, koja je takođe namijenjena za stanovanje veće gustine, a moguća je i izgradnja objekta javne namjene.

- Maksimalna bruto građevinska površina iznosi 7.263 m2. Podzemne etaže u kojima je organizovano parkiranje, garažiranje ili ekonomski i pomoćni sadržaji u službi osnovne funkcije objekta (SPA, Wellness, teretane), ne ulaze u građevinske bruto površine objekta. Maksimalna spratnost objekta je od 5-9 nadzemnih etaža. Početni iznos naknade za zemljište je 325,17 EUR/m2, dok naknada za uređivanje građevinskog zemljišta iznosi 126 EUR po m2 NGP - stoji u tenderu.

Kako se navodi, obje lokacije su djelimično komunalno opremljene, a Opština je obavezna izvrši izgradnju pristupnog puta i priključak na objekte i uređaje za javno vodosnadbijevanje i kanalizaciju do granice urbanističke parcele u roku koji će biti određen ugovorom o međusobnim pravima i obavezama po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, zavisno od načina plaćanja ove naknade.

Rok za privođenje zemljišta namjeni je najduže 5 godina od dana zaključenja ugovora o prodaji zemljišta.

Javno nadmetanje održaće se 3. avgusta u prostorijama Opštine Bar, i to u 11 časova za prvu, odnosno 12 časova za drugu parcelu.

Detalje tendera možete vidjeti OVDJE.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.