Izvor: eKapija | Četvrtak, 16.07.2020.| 15:56
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prodaje se zemljište namijenjeno za izgradnju stambenih ili javnih objekata u Baru

(Foto: Janet Faye Hastings/shutterstock.com)
Opština Bar raspisala je javni poziv za prodaju dvije građevinske parcele u zoni B, blok 2 u zahvatu DUP-a Topolica Bjeliši.

Kako se navodi u tenderu, prva urbanistička parcela - UP 43 je površine 1.870 m2, a namijenjena je za izgradnju objekata stanovanja veće gustine. Maksimalna bruto građevinska površina iznosi 6.545 m2. Podzemne etaže u kojima je organizovano parkiranje, garažiranje ili ekonomski i pomoćni sadržaji u službi osnovne funkcije objekta (SPA, Wellness, teretane), ne ulaze u građevinske bruto površine objekta.

- Maksimalna spratnost objekta iznosi od 5-9 nadzemnih etaža. Početni iznos naknade za zemljište je 325,17 EUR po m2. Naknada za uređivanje građevinskog zemljišta iznosi 126 EUR po m2 NGP - navodi se u dokumentaciji.

Predmet prodaje je i urbanistička parcela - UP 44, površine 2075 m2, koja je takođe namijenjena za stanovanje veće gustine, a moguća je i izgradnja objekta javne namjene.

- Maksimalna bruto građevinska površina iznosi 7.263 m2. Podzemne etaže u kojima je organizovano parkiranje, garažiranje ili ekonomski i pomoćni sadržaji u službi osnovne funkcije objekta (SPA, Wellness, teretane), ne ulaze u građevinske bruto površine objekta. Maksimalna spratnost objekta je od 5-9 nadzemnih etaža. Početni iznos naknade za zemljište je 325,17 EUR/m2, dok naknada za uređivanje građevinskog zemljišta iznosi 126 EUR po m2 NGP - stoji u tenderu.

Kako se navodi, obje lokacije su djelimično komunalno opremljene, a Opština je obavezna izvrši izgradnju pristupnog puta i priključak na objekte i uređaje za javno vodosnadbijevanje i kanalizaciju do granice urbanističke parcele u roku koji će biti određen ugovorom o međusobnim pravima i obavezama po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, zavisno od načina plaćanja ove naknade.

Rok za privođenje zemljišta namjeni je najduže 5 godina od dana zaključenja ugovora o prodaji zemljišta.

Javno nadmetanje održaće se 3. avgusta u prostorijama Opštine Bar, i to u 11 časova za prvu, odnosno 12 časova za drugu parcelu.

Detalje tendera možete vidjeti OVDJE.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE