NavMenu

Padaju cijene stanova u novogradnji - Kvadrati najskuplji na primorju

Izvor: eKapija Nedjelja, 24.05.2020. 16:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/StockSnap)Ilustracija
Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu 2020. godine iznosila je 940 EUR i manja je za 8,2% u odnosu na prvi kvartal 2019. godine, saopšteno je iz Uprave za statistiku.

Kako pokazuju podaci Monstata, ta cijena je za 17,2% manja u odnosu na četvrti kvartal 2019. godine.

- Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u prvom kvartalu 2020. godine iznosila je 865 EUR, u primorskom regionu je iznosila 1.363 EUR, u središnjem regionu 641 EUR, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 793 EUR - navode iz Monstata.

Razlike tokom godina u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

- Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća - stoji u saopštenju.

Iz Monstata ističu da su u saopštenju prikazane prosječne cijene kvadratnog metra stana u novogradnji prema sljedećim kategorijama privredna društva (prosječna tržišna cijena) i solidarna stambena izgradnja.

- Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u prvom kvartalu 2020. godini iznosila je 1.213 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 614 EUR - kažu iz Monstata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.