Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 11.05.2020.| 10:06
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Investicija turske kompanije u Kotoru - U Kavaču planirana gradnja luksuznog turističkog kompleksa (FOTO)

Planirani izgled kompleksa (Foto: MORT/C group/Printscreen)
Turska kompanija T&T Investments and real estate ima u planu gradnju luksuznog kompleksa u Kavaču kod Kotora. Naime, investitor je dobio saglasnost državnog arhitekte na idejno rješenje za izgradnju stambenog objekta u zahvatu DUP-a "Kavač".

Kako se navodi u dokumentaciji koja je dostupna na sajtu Ministarstva održivog razvoja i turizma, cilj izrade idejnog arhitektonskog rješenja jeste izgradnja objekta stanovanja sa stanovima za turiste.

- Idejnim rješenjem predviđena je izgradnja dva objekta (A i B) koji su u suterenskoj etaži povezani sa garažom, dok su etaže iznad zemlje povezane nadstrešnicom-žardinjerom koja se nalazi izviše pješačke promenade u prizemlju. Objekti su pozicionirani na dvije urbanitičke parcele UP230 i UP 231 i na dijelu urbanističke parcele UP232, a sve u skladu sa zadatim parametrima iz urbanističko tehničkih uslova - piše u dokumentaciji.

Projektom je predviđeno da u kompleksu bude 19 stambenih jedinica sa 22 parking mjesta.

Planirani vertikalni gabarit objekta A je S+Pr+2+Pk U skladu sa UT uslovima, a visina objekta A od konačno uređenog terena ne prelazi 12 etara. Za objekat B predviđena spratnos je S+Pr+1+Pk U skladu sa UT uslovima, visina objekta B od konačno uređenog terena ne prelazi 9 metara.

- Stanovi su predviđeni na svim etažama ovog stambenog kompleksa. U kompleksu su predviđena i dva stana za osobe sa invaliditetom, dok su u garaži predviđena tri parking mjesta za lica sa invaliditetom - stoji u idejnom rješenju.

Dalje se navodi da ukupna površina suterena iznosi 584.46 m2, te da je u njemu isprojektovano 15 praking mjesta sa ostavama u službi garažiranja. Preostalij sedam parking mjesta biće smješteno u okviru parcela.

- U skladu sa urbanističko-tehničkim uslovima u prozemlju kompleksa planirana je izgradnja pet stambenih jedinica različitih struktura. Na prvom spratu isprojektovano je šest stanova ukupne bruto građevinske površine 387.82 m2. Još pet stanova biće izgrađeno na drugom spratu, dok su projektom predviđene i tri stambene jedinice u potrkovlju - piše u dokumentaciji.

Na parceli objekta planirano je uređenje parcele u smislu zadržavanja postojećeg zelenila karakterističnog za ovo podneblje i sadnja novog zelenila u skladu sa potrebama investitora.

- U okviru kompleksa na sjevernoj strani objedinjenih parcela, planirana je izgradnja zelene oaze, koja će korisnicima objekta služiti za odmor i relaksaciju. U sklopu zelene oaze, predviđena je izgradnja bazena, a sve u korist podizanja nivoa komfora u eksploataciji ovog kompleksa. U skladu sa urbanističko tehnickim uslovima, ukupna zelena površina sa bogatom vegetacijom iznosi 470 m2 - navodi se.

U dokumentaciji piše i da je za izradu idejnog rješenja bilo zaduženo preduzeće C group iz Podgorice.

Vijesti su prethodno prenijele da se turska kompanija T&T Investments and real estate, koju je 2018. godine osnovao Turker Tansel, bavi kupovinom i prodajom nekretnina. Kako su istakli, kompanija je u Kotoru je kupila zemljište od nepunih 900 kvadrata livade, sa pomoćnim objektom od 35 m2.

D. O.Fotogalerija
Kompleks u Kavaču

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.