NavMenu

Uskoro izgradnja stanova za pripadnike VCG i MO u Nikšiću - Opština ustupila zemljište vrijednosti 193.250 EUR

Izvor: eKapija Srijeda, 26.02.2020. 15:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Ben_Kerckx)Ilustracija
U Nikšiću će uskoro početi izgradnja stanova za pripadnike Vojske Crne Gore. Naime, u utorak, 26. februara potpisan je ugovor o ustupanju zemljišta površine 3.865 m2 Ministarstvu odbrane za potrebe izgradnje stambene zgrade. Riječ je o parceli na lokaciji Podtrebjesa, čija je vrijednost 193.250 EUR.

Ugovor su potpisale generalna direktora Direktorata za materijalne resurse Alma Ljuljanaj Jovićević i Rada Kapor iz Direkcije za imovinu opštine Nikšić, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

- Ministarstvo odbrane nastavlja predano da radi na unaprjeđenju životnog standarda pripadnika Vojske Crne Gore i zaposlenih u Ministarstvu. To je definitivno jedan od prioriteta našeg resora. Pored Nikšića, tu su Pljevlja, Bar i Podgorica, dok u Danilovgradu na jesen očekujemo završetak radova na izgradnji zgrade - kazala je Ljuljanaj Jovićević.

Izgradnja objekta realizovaće se preko Stambene zadruge Odbrana, a 55 stanova biće opredijeljeno za rješavanje stambenih potreba pripadnika Ministarstva odbrane, Vojske Crne Gore i službenika opštine Nikšić.


Opština Nikšić je Ministarstvo odbrane, odnosno Stambenu zadrugu Odbrana, oslobodila obaveze plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta uz obavezu da MO, odnosno zadruga kompletno uredi građevinsko zemljište, što podrazumijeva izgradnju trafo-stanice sa pratećim kablovima, kao i izgradnju pristupnih saobraćajnica i parking mjesta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.