NavMenu

Rastu cijene stanova u Crnoj Gori - Kvadrat najskuplji na primorju, slijedi Podgorica

Izvor: Investitor.me Četvrtak, 20.02.2020. 15:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Stefano Chiacchiarini/shutterstock.com)Ilustracija
Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 1.135 EUR, saopštio je Monstat.

U Podgorici prosječna cijena kvadratnog metra novog stana iznosi 1.086 EUR, na primorju 1.451, u centralanom regionu 694, a na sjeveru 764 EUR.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u četrtom kvartalu prošle godine porasla je za 3,4% u odnosu na isti kvartal 2018. godine, dok je za 1,2% veća u odnosu na treći kvartal 2019. godine.

- Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u IV kvartalu 2019. godine iznosila je 1.086 EUR, u primorskom regionu je iznosila 1.451 EUR, u središnjem regionu 694 EUR, a u sjevernom regionu 764 EUR - preciziraju crnogorski statističari.

Iz Monstata pojašnjavaju da razlike tokom godina u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje. Naime, ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća.


- Prosječna tržišna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u IV kvartalu 2019. godine iznosila je 1.212 EUR, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 652 EUR - naveli su iz Monstata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.