NavMenu

Sredinom godine počinje izgradnja stanova za pripadnike VCG u Nikšiću

Izvor: eKapija Petak, 07.02.2020. 13:37
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay/Nikguy)Ilustracija
Sredinom 2020. godine počeće izgradnja stambene zgrade za pripadnike Vojske Crne Gore, najavio je ministar odbrane Predrag Bošković, koji je u petak (7. februara) sa predsjednikom opštine Nikšić Veselinom Grbovićem obišao naselje Podtrebjesa, gdje će biti izgrađeni stambeni objekti.

- Sredinom godine, na ovom lokalitetu, nakon završetka detaljnog projekta, počinje izgradnja stambene zgrade za pripadnike VCG koji su stacionirani u Nikšiću. Naravno, to pitanje ćemo da rješavamo na najkvalitetniji mogući način, kako to radimo u Danilovgradu i kao što ćemo ove godine i u Pljevljima - poručio je ministar Bošković, saopšteno je iz MO.

Ministar je istakao da se projekti u tom gradu nastavljaju i to u duhu dobre saradnje sa čelnicima opštine, te da su prioritet dvije pješadijske čete, njihovo opremanje i infrastruktura. On je kazao da za Prvu pješadijsku četu u Nikšiću ove godine, u okviru prve isporuke, pristiže 20 lako-oklopnih vozila Oshkosh, te da je uređenje kasarne u tom gradu, u koju se decenijama nije ulagalo, jedan od prioriteta.

- Sada radimo na stvaranju uslova za izgradnju radionice i hangara za oklopna vozila i jedne balon sale koju će koristiti pripadnici VCG, a što će biti na raspolaganju i gradu Nikšiću za brojna sportska dešavanja - istakao je Bošković.

Na sastanku je bilo riječi i o aerodromu na Kapinom polju, gdje je dogovoreno da se nakon završetka rekonstrukcije puta od Nikšića ka Vilusima, jedna trasa usmjeri ka budućem vojnom dijelu aerodroma. Teren je, kako je kazao Bošković, kompleksan, što se dalo vidjeti prošle godine, kada je bio poplavljen, zbog čega se sada radi na kvalitetnoj pripremi projekta i saniranju tog problema.


Predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović rekao je da su za taj grad od izuzetnog značaja projekti koji se realizuju u saradnji sa MO i VCG.

- Na prošloj sjednici SO donijeli smo odluku da Ministarstvu odbrane ustupimo zemlju i oslobodimo komunalija ovaj prostor. Nadam se da će se vrlo brzo krenuti sa realizacijom projekta, kako bi zgrada sa 55 stanova bila završena do početka sljedeće godine i kako bi vojnici koji žive i rade u Nikšiću dobili kvalitetne stanove - zaključio je Grbović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.