NavMenu

Crnogorska komercijalna banka donirala 30.000 EUR za izgradnju Dječje kuće u Podgorici

Izvor: eKapija Petak, 22.04.2022. 15:18
Komentari
Podeli
Ivan Vuković i Tamaš Kamaraši (Foto: Glavni grad Podgorica)Ivan Vuković i Tamaš Kamaraši
Crnogorska komercijalna banka (CKB) donirala je 30.000 EUR za izgradnju Dječje kuće u Tološima, novog socijalnog servisa u čijoj osnovi je borba protiv svih vidova nasilja nad djecom. Ugovor o donaciji potpisali su gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i predsjednik Upravnog odbora CKB-a Tamaš Kamaraši.

- Ovaj ugovor, vrijedan 30.000 eura, će nam omogućiti da do kraja tekuće godine pokrenemo novi socijalni servis koji smo nazvali Dječja kuća. Konkretno, za ovaj novac ćemo kupiti jedan objekat površine 80 metara kvadratnih, i taj objekat će biti na našoj parceli koja se nalazi u Tološima. U tom objektu, multidisciplinarni tim koji ćemo u međuvremenu formirati, će raditi na podizanju svijesti o problemu nasilja nad đecom. Dakle, s jedne strane taj socijalni servis će imati edukativni karakter, a sa druge strane ideja je da se u tom objektu, u perspektivi, omogući urgentni smještaj za đecu žrtve nasilja. Nadamo se da neće biti potrebe za tim, ali bojim se, kako stvari stoje, da to hoće biti slučaj - kazao je Vuković i podsjetio na vrlo pozitivno iskustvo sa Kućom zdravlja.

Nažalost, sve statistike koje su rađene u posljednjih deset godina ukazuju na to da u Crnoj Gori, postoji ozbiljan problem ne samo sa brojem slučajeva nasilja, nego i sa načinom na koji mi kao zajednica to doživljavamo, odnosno, relativizujemo i na neki način opravdavamo.

- Ovo je način da pružimo sistemski odgovor na problem nasilja nad đecom, i vrlo sam zahvalan našim partnerima iz CKB-a i mojoj zamjenici dr Vujačić koja je na neki način pokrenula ovu inicijativu - zaključio je Vuković.

Predsjednik Upravnog odbora Crnogorske komercijalne banke Tamaš Kamaraši je istakao da izgradnja Dječje kuće povećava kapacitete za profesionalnu podršku i rehabilitaciju djece koja su žrtve nasilja, te da je riječ o inicijativi koju je CKB rado podržala.

- Novi socijalni servis Glavnog grada omogućiće im boravak u sigurnom okruženju, ali i veoma potrebnu pažnju i razumijevanje. Donirajući sredstva za izgradnju Dječje kuće, želimo naglasiti da je CKB partner za sve aktivnosti kojima možemo preventivno djelovati i pružiti još odlučniji odgovor na ozbiljan izazov sa kojim se suočavamo - kazao je Kamaraši i istakao da je CKB kroz inicijative koje realizuje, ali i kao članica UNICEF-ovog Poslovnog savjeta za prava djeteta, posvećena unapređenju položaja djece i mladih u Crnoj Gori.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.