NavMenu

EPCG donirala 15.000 EUR Opštoj bolnici Pljevlja

Izvor: eKapija Četvrtak, 08.04.2021. 15:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/blickpixel)Ilustracija
Elektroprivreda Crne Gore donirala je Opštoj bolnici u Pljevljima 15.000 EUR namijenjenih za instalaciju sistema centralnog dovoda kiseonika za potrebe kovid bolnice, koji je od izuzetnog značaja za unapređenje liječenja pacijenata.

- Od EPCG, kao nacionalne kompanije, očekuje se da doprinese društvenoj zajednici, pogotovo kada se građani i država nalaze u specifičnoj situaciji, kakva je pandemija Covid-19. Pljevlja su vrlo značajna karika crnogorskog energetskog lanca i posebno mi je zadovoljstvo da baš bolnici u Pljevljima bude usmjerena prva donacija od mog postavljenja za izvršnog direktora kompanije. Nadam se da će naša podrška doprinijeti bržem i lakšem oporavku pacijenata, ali i donekle olakšati rad svakodnevni rad zdravstvenim radnicima. EPCG mora pokazivati senzibilitet za društveno odgovorno poslovanje i društveno odgovorne prakse, kao dio dugoročne poslovne strategije, naročito kada su u pitanje naše javne zdravstvene ustanove kojima je podrška neophodna zbog dugotrajne borbe sa pandemijom Covid 19 - rekao je izvršni direktor EPCG, Nikola Rovčanin, prilikom potpisivanja ugovora o donaciji.

Kako je saopšteno iz kompanije, direktor Opšte bolnice Pljevlja, dr Saša Grbović, zahvalio je Elektroprivredi na vrijednoj donaciji.

- Interno odjeljenje s odsjekom za Infektivne bolesti je cjelokupno opredijeljeno za kovid bolnicu. Kako pandemija već dugo traje, a sve je više pacijenata sa težom kliničkom slikom, sve je veća i potreba za kiseoničkom potporom. Do sada se potpora s kiseonikom pružala preko boca s kiseonikom a koji su zbog udaljenosti za nabavku i transport iziskivali velike troškove za našu ustanovu. Pomoć Elektrprivrede za instalaciju sistema centralnog dovoda kiseonika za potrebe kovid bolnice, od nemjernljivog je značaja u ovom trenutku za našu bolnicu i naš grad - rekao je Grbović.

Izvrpni direktor EPCG naglasio je i da će se, dok on bude na čelu kompanije, kroz strateško, dugoročno djelovanje posebna pažnja posvetiti podršci društvenoj zajednici, kako u zdravstvu, tako i u drugim oblastima od značaja za njen razvoj, kako na lokalnom, tako i nacionalnom nivou.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nova sezona, stari problemi: Fali sezonaca, inspektora, granične policije, parking prostora, boljih saobraćajnica

Nedostatak sezonske radne snage, autobuskog prevoza sa podgoričkog aerodroma od centra Glavnog grada, neriješeno pitanje buke i čistoće, loša saobraćajna povezanost, saobraćajne gužve i gužve na graničnim prelazima, nedovoljan broj službenika granične policije na primorja, nemogućnost strancima da plate parking mjesta SMS-om, neadekvatan inspekcijski nadzor, izostanaka organizovane pripravnosti pojedinih domova zdravlja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.