NavMenu

Novi patrolni čamac i savremena oprema za sektor granične policije - Vrijednost donacije 756.220 EUR (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.02.2021. 13:06
Komentari
Podeli
(Foto: Gov.me/S. Matić)
Sektor granične policije dobio je novi patrolni čamac i drugu savremenu opremu, a kako je saopšteno iz Ministartsva unutrašnjih poslova, riječ je o donaciji Njemačke.

Protokol o zvaničnoj predaji donacije potpisali su juče ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i ambasador Njemačke u Crnoj Gori Robert Veber.

- Ovo je samo jedna u nizu značajnih donacija koje je Njemačka uputila Crnoj Gori. Donacija će imati svoju punu funkcionalnost, kada je u pitanju naš primarni interes - borba protiv prekograničnog i organizovanog kriminala, trgovine ljudima i narkoticima, ilegalnih migracija - saopštio je ministar Sekulović povodom primopredaje, iskazujući zahvalnost Njemačkoj.

Za Crnu Goru je ova donacija značajna i u kontekstu pregovaračkih poglavlja 23 i 24, koja predstavljaju okosnicu cjelokupnog pregovaračkog procesa. Efikasno funkcionisanje i rezultati u ovim oblastima, nužni su za ostvarenje najvažnijeg spoljnopolitičkog cilja Crne Gore - članstva u EU.

- Tehnološki napredak ima dosta koristi za građane, ali često ide na ruku i kriminalnim grupama, te će ova savremena, sofisticirana oprema pomoći graničnoj policiji da ostvaruje dobre rezultate i spriječiti da kriminalci u tehnološkom smislu budu ispred državnih organa - kazao je ministar.

(Foto: Gov.me/S. Matić)
Dodao je da je ovo još jedna potvrda da Crna Gora može računati na Njemačku kao pouzdanog i iskrenog partnera.

- Ovom prilikom iskazujem punu podršku organima za sprovođenje zakona da budu istrajni, kako bi zajednički obezbijedili efikasno rješavanje izazova u oblastima suzbijanja prekograničnog i organizovanog kriminala, pranja novca, trgovine ljudima, upravljanja ilegalnim migracijama - poručio je ministar Sekulović.

Ambasador Veber je iskazao zadovoljstvo kvalitetnom, kontinuiranom saradnjom policija dvije zemlje i kazao da je Njemačka spremna da i u narednom periodu podržava Crnu Goru kao buduću članicu Evropske unije.

- Pored podrške koju pružamo u pogledu opreme, koja značajno poboljšava efikasnost rada, takođe sarađujemo i na drugim poljima, kazao je ambasador. Ulaganjem u graničnu policiju poboljšava se njena efikasnost i operativnost, a takođe, na ovaj način, Crna Gora daje doprinos čuvanju spoljnih granica Evropske unije - rekao je Veber.

Ukupna vrijednost donirane opreme iznosi 756.220 EUR.

Fotogalerija
Novi patrolni čamac za Sektor granične policije
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.