NavMenu

CEDIS donirao 25.000 EUR za nastavak modernizacije Kliničkog centra Crne Gore

Izvor: eKapija Utorak, 09.02.2021. 14:17
Komentari
Podeli
(KCCG)Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) donirao je 25.000 EUR Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) i na taj način dodatno potvrdio društveno odgovornu orijentaciju kompanije i uspješnu saradnju sa ovom ustanovom.

IZ KCCG podsjećaju da se radi o nastavku realizacije četvorogodišnjeg Sporazuma o finansiranju projekata KCCG-a u vrijednosti od 300.000 EUR koji je potpisan krajem decembra 2019. godine između energetskih kompanija Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Rudnika uglja iz Pljevalja i KCCG-a. Navedenim Sporozumom donatori su se obavezali da u periodu od 2020. do 2023. godine na godišnjem nivou uplaćuju po 25.000 EUR.

Medicinski direktor Kliničkog centra, dr sc. med. Zoran Terzić izrazio je prije svega zahvalnost na podršci i naglasio posebno zadovoljstvo što će donirana sredstva biti upotrijebljena za realizaciju građevinsko - zanatskih i elektro radova u Centru za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, u koji do sada nije bilo značajnijih ulaganja.

- U periodu kada je Sporazum potpisivan niko od nas nije slutio sa kojim izazovom će se čovječanstvo suočiti. Danas smo svi svjesni da se radi o donaciji koja je ispunila svoju misiju i opravdala, ne samo očekivanja donatora i naše ustanove, već i viziju da je KCCG ustanova od opšteg značaja za našu državu. Donirana sredstva doprinose modernizaciji KCCG-a, a samim tim i podizanju nivoa kvalilteta pružanja zdravstvenih usluga našim pacijentima i bolje uslove za rad zaposlenima. Uvjeren sam da će vaš primjer slijediti svi oni koji su u prilici da na ovaj način iskažu društvenu odgovornost za dobrobit svih. Profesionalnost, požrtvovanost i posvećenost u liječenju svih naših pacijenata, a što je posebno došlo do izražaja od pojave COVID-19 infekcije, dokaz je da zaposleni KCCG zaslužuju najbolje uslove za rad i dužno poštovanje - istakao je dr Terzić i još jednon zahvalio na vrijednoj donaciji.

CEDIS je od 2017. godine, uključujući i ovogodišnju donaciju, KCCG-u donirao 130.000 EUR.

- Ova donacija predstavlja nastavak realizacije četvorogodišnjeg Sporazuma koji smo potpisali sa Kliničkim centrom krajem 2019. godine i na taj način se obavezali da do 2023. ovoj zdravstvenoj ustanovi godišnje doniramo iznos od 25 hiljada eura. Kroz ovaj vid saradnje Kliničkom centru obezbjeđujemo donaciju na koju može unaprijed da računa i shodno tome planira aktivnosti. U CEDIS-u društveno odgovornim aktivnostima pristupamo strateški, trudimo se da potpora zajednici u kojoj poslujemo podrazumijeva brižljivo planiranje i kontinuitet, što i potvrđuje danas realizovana donacija. Takođe, podrška crnogorskom zdravstvu, bila je, a sigurna sam da će tako i ostati, naše posebno polje interesa - istakla je Magdalena Vukčević, rukovodilac Sektora za ljudske resurse, opšte poslove i korporativne komunikacije.


Donacije koje su realizovane prethodnih godina utrošene su za izgradnju baby friendly odjeljenja na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, nabavku pedijatrijskog kardiološkog ultrazvuka za potrebe Instituta za bolesti djece i špric pumpi za potrebe Klinike za anesteziju, reanimaciju i terapiju bola. Prošlogodišnja donacija CEDIS-a Kliničkom centru utrošena je za potrebe Centra za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.