NavMenu

FORS Montenegro uručio specijalnoj bolinici Dr Jovan Bulajić u Brezoviku opremu vrijednu skoro 35.000 EUR

Izvor: RTCG Utorak, 08.12.2020. 14:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)Ilustracija
Specijalna bolnica "Dr Jovan Bulajić" u Brezoviku dobila je opremu vrijednu blizu 35.000 eura. Oprema koja se sastoji od dva bronhoskopa i kompleta kliješta za biopsiju, nabavljena je u okviru projekta "Unapređivanje respiratornog zdravlja", koji je finansirala Bugarska razvojna pomoć preko Ambasade Republike Bugarske u Crnoj Gori, a realizovao FORS Montenegro - Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore.

Kako ističu u toj NVO, cilj projekta je poboljšanje kvaliteta zdravstvenih usluga u ovoj oblasti, kao i podizanje nivoa svijesti stanovništva o očuvanju zdravlja respiratornih organa.

- Glavne aktivnosti projekta su uključivale nabavku dva bronhoskopa i kompleta kliješta za biopsiju za bolnicu u Brezoviku i kampanju informisanja o prevenciji bolesti disajnih organa. Ukupna vrijednost projekta iznosi 34.999 eura, od kojih je 30.439 eura utrošeno za nabavku medicinske opreme, a ostatak na izradu promotivnog materijala za svrhu informativne kampanje - navodi se u saopštenju.

Predstavljanju opreme su prisustvovali ambasadorka Republike Bugarske u Crnoj Gori dr Meglena Plugčijeva, predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović, direktorica Specijalne bolnice "Dr Jovan Bulajić" dr Gordana Reljić i izvršni direktor FORS Montenegra Veselin Šturanović, koji su izrazili zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta i istakli značaj unapređivanja kvaliteta zdravstvenih usluga Bolnice u Brezoviku koja svojim radom pokriva čitavu državu i jedina je specijalizovana ustanova ove vrste u Crnoj Gori.

Projekat predstavlja nastavak aktivnosti FORS Montenegra u sektoru zdravstva, kojima se, kako su istakli, trude da doprinesu poboljšanju kvaliteta zdravstvenih usluga u Crnoj Gori.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.