NavMenu

Donacija vrijedna više od 6.000 EUR za dnevne centre u Beranama, Cetinju, Mojkovcu i Igalu

Izvor: PR Centar Petak, 09.10.2020. 12:04
Komentari
Podeli
(Foto: SewCream/shutterstock.com)
Oko šest i po hiljada eura donirano je dnevnim centrima u Beranama, Cetinju, Mojkovcu i Igalu, a novac je prikupljen na Svetosavskom balu koji je sa saradnicima organizovao doktor Dejan Maraš početkom godine u Londonu.

Predstavnik Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Cetinje, Božidar P. Drecun, zahvalio se doktoru Marašu na vrijednoj donaciji, navodeći da je ta ustanova moderna i savremena sa velikim brojem servisa.

- Ova donacija će biti od velike koristi našem Centru, posebno imajući u vidu da do kraja godine otvaramo još dva nova servisa, a to je kabinet za asistivnu tehnologiju i montesori kabinet, tako da sam siguran da je doktor Maraš napravio pravi izbor kada je odlučio da donaciju uruči Dnevnom Centru Cetinje. Zato još jednom - veliko hvala - poručio je Drecun.

I predstavnica Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Mojkovac, Dragica Živković, zahvalila se donatoru i saradnicima što su novčana sredstva prikupljena na humanitarnoj akciji, opredijelili za nabavku opreme za dnevne centre.

- Nabavka opreme će u velikoj mjeri doprinijeti unapređenju kvaliteta naših usluga i biti od velikog značaja za naše ustanove. Dnevni centar Mojkovac planira da, od ovoga novca, nabavi tehniku i IT opremu koja nam je u ovom trenutku zaista neophodna s obzirom da se svi suočavamo sa neizvjesnošću koju nam donosi koronavirus, koji nas je u proteklom periodu uslovio da u jednom momentu sa našim korisnicima komuniciramo online, što je bilo veliki izazov. Zato će nam ova oprema biti od velikog značaja - kazala je Živković.

Predstavnik Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Berane Miloš Brakočević, rekao je da je pomoć dobrodošla i zahvalio članovima organizacionog odbora Svetosavskog bala, koji je održan u Londonu.

Donator dr Dejan Maraš, pojasnio je da je Svetosavski bal u Londonu februara ove godine održan sa ciljem prikupljanja pomoći za djecu sa smetnjama u razvoju.

- Mi smo tada prikupili oko 13 hiljada funti i 50% sredstava je otišlo u Crnu Goru, a 50% na Kosovo za siromašnu djecu. Izuzetno mi je zadovoljstvo da sa skromnom donacijom podržimo vaš veliki trud i humanitarni posao. Jer raditi sa djecom sa smetnjama u razvoju je nešto što iziskuje ne samo kvalitet već i sve one ljudske vrline zbog čega je taj poziv uzvišen - rekao je Maraš.

U svakom društvu, kako je kazao, dijete treba da je na prvom mjestu, a onima koji djeci pružaju nesebičnu pomoć poželio je mnogo uspjeha u plemenitom radu.

- Želim da kažem da je naša mala, skromna pomoć od srca i nadam se da će biti još prilika da opet pomognemo. Kao što vidite svijet je pogođen koronavirusom i naredne godine nismo u mogućnosti da organizujemo bal, ali se nadam da ćemo moći 2022 - zaključio je Maraš.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.