Izvor: eKapija | Četvrtak, 02.04.2020.| 13:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Provincija Sičuan donirala Podgorici 20.000 zaštitnih maski

(Foto: Unsplash/Macau Photo Agency)
Provincija Sičuan donirala je Glavnom gradu 20.000 zaštitnih maski kao vid podrške u borbi protiv epidemije koronavirusa, koje će narednih dana posredstvom ambasade Crne Gore u Pekingu stići u Podgoricu.

Guverner Provincije Sičuan Jin Li uputio je nedavno pismo gradonačelniku Ivanu Vukoviću u kojem je izrazio zahvalnost na donaciji u iznosu od 10.000 EUR koju je Sičuan dobio od Glavnog grada dok je epidemija trajala u Kini. On je izrazio solidarnost sa građanima Podgorice i Crne Gore u ovom izazovnom trenutku i izrazio spremnost da donacijom medicinske zaštitne opreme podrži napore koje Glavni grad ulaže u borbi protiv epidemije.

- Ova donacija još jednom je potvrdila čvrstu prijateljsku vezu naroda Kine i Crne Gore, odnosno provincije Sičuan i Podgorice. Podsjećamo da Sičuan i Podgorica od 2015. godine, kada je potpisan Memorandum o razumijevanju, njeguju intenzivne prijateljske odnose - saopšteno je iz PG Biroa.

NR Kina je do sada donacijama od ukupno 250.000 EUR učestvovala u realizaciji dva projekta u Podgorici i to u izgradnji biciklističkih staza i u rekonstrukciji parka na Pobrežju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.