Izvor: Cafe Del Montenegro | Petak, 27.03.2020.| 11:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Crnu Goru stiže medicinska oprema vrijedna 1,5 mil EUR

Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Christian Slater)
Dva aviona Boeing 737 medicinske opreme sitići će narednih dana u Crnu Goru, a u prvom će biti oko milion zaštitnih maski, više od 300.000 rukavica, zaštitne medicinske naočare, a očekuje se i dolazak oko 5.000 testova za koronavirus, saznaje CdM.

U drugom avionu, za koji je sada izvjesno da će sletjeti u utorak, stiže i određena količina respiratora velika količina zaštitnih maski i opreme koju obezbjeđuje pored Petrosa Stathisa i još jedan broj stranih ali i domaćih donatora.
Vrijednost obje isporuke sa transportom je oko 1,5 mil EUR.

Akciju je, kako je večeras saopšteno iz Vlade, organizovao Petros Stathis na molbu premijera Duška Markovića, a njoj su se priključili domaći i strani donatori.

Prema saznanjima CdM-a za drugu isporuku oprema još pristiže u Dubai i biće prikupljeno više od planiranog, upravo zbog priključenja većeg broja donatora.

Prethodni plan je bio dolazak jednog, ali su u međuvremenu organizovana dva leta. Najteži dio, kako saznaje CdM, nije bio prikupljanje novca već dopremanje i transport opreme zbog jako komplikovanog međunarodnog prevoza i procedura koje su zbog koronavirusa značajno zakomplikovane.

Premijer Duško Marković se zahvalio Stathisu na donaciji kao i NJ.E Mohammedu Al Shaibaniju na pomoći oko organizacije transporta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.