NavMenu

U Crnu Goru stiže medicinska oprema vrijedna 1,5 mil EUR

Izvor: Cafe Del Montenegro Petak, 27.03.2020. 11:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Christian Slater)Ilustracija
Dva aviona Boeing 737 medicinske opreme sitići će narednih dana u Crnu Goru, a u prvom će biti oko milion zaštitnih maski, više od 300.000 rukavica, zaštitne medicinske naočare, a očekuje se i dolazak oko 5.000 testova za koronavirus, saznaje CdM.

U drugom avionu, za koji je sada izvjesno da će sletjeti u utorak, stiže i određena količina respiratora velika količina zaštitnih maski i opreme koju obezbjeđuje pored Petrosa Stathisa i još jedan broj stranih ali i domaćih donatora.
Vrijednost obje isporuke sa transportom je oko 1,5 mil EUR.

Akciju je, kako je večeras saopšteno iz Vlade, organizovao Petros Stathis na molbu premijera Duška Markovića, a njoj su se priključili domaći i strani donatori.

Prema saznanjima CdM-a za drugu isporuku oprema još pristiže u Dubai i biće prikupljeno više od planiranog, upravo zbog priključenja većeg broja donatora.

Prethodni plan je bio dolazak jednog, ali su u međuvremenu organizovana dva leta. Najteži dio, kako saznaje CdM, nije bio prikupljanje novca već dopremanje i transport opreme zbog jako komplikovanog međunarodnog prevoza i procedura koje su zbog koronavirusa značajno zakomplikovane.

Premijer Duško Marković se zahvalio Stathisu na donaciji kao i NJ.E Mohammedu Al Shaibaniju na pomoći oko organizacije transporta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.