NavMenu

CGES Kliničkom centru Crne Gore donirao 35.000 EUR za nabavku računarske opreme

Izvor: eKapija Srijeda, 29.01.2020. 14:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anna Jurkovska/shutterstock.com)Ilustracija
Crnogorski elektroprenosni sistem a.d. Podgorica (CGES) donirao je 35.000 EUR za nabavku računarske opreme za potrebe Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Na konferenciji za novinare održanoj ovim povodom, drektor KCCG dr Jevto Eraković zahvalio se na vrijednoj donaciji i ističući njen kazao je da će dobro doći u ovoj godini jer slijedi implementacija novog informacionog sistema koji je vrijedan skoro milion eura, saopšteno je iz KCCG.

- Meni je danas veliko zadovoljstvo što možemo da promovišemo jednu značajnu donaciju Crnogorskog elektroprenosnog Sistema (CGES). To su osvjedočeni prijatelji KCCG, koji su se uvijek i do sada, pa i ovom prilikom, pokazali da itekako razmišljaju o svojoj društvenoj odgovornosti i pomoći KC u onim segmentima koji su nam veoma važni - kazao je dr Eraković.

On se zahvalio izvršnom direktoru Draganu Kujoviću i predsjednici Odbora direktora CGES-a Vesni Bracanović što su i ovom prilikom opredijelili značajna sredstva za podršku IT sektoru koji je veoma značajan za funkcionisanje naše ustanove.

- Želim da se zahvalim gospođi Bracanović i gospodinu Kujoviću što su i ovom prilikom opredijelili značajna sredstva KCCG u jednom segmentu koji je nama takođe veoma važan, to je razvoj našeg informacionog sistema, tako da zahvaljujući donaciji od 35 hiljada eura, ovo je pomoć u vidu nabavke kompjutera i ostale informacione opreme koja će nam itekako dobro doći u ovoj godini - naglasio je dr Eraković.

Dr Jevto Eraković uručio zahvalnicu CGES-u.

- Kao što znate, ovo je godina gdje slijedi implementacija novog informacionog sistema koji je vrijedan skoro milion eura, i naravno u svim stavkama nije moguće bilo obezbijediti da bi se funkcionisalo kako treba. Naši prijatelji su dobro razumjeli našu potrebu i ja im se još jednom zahvaljujem na podršci koja je bila i ranije, i kao što sam istakao, koja je i sada prisutna - zaključio je dr Eraković.

Predsjednica Odbora direktora CGES-a Vesna Bracanović saopštila je da je podrška zdravstvenom sistemu jedan od prioriteta kada je u pitanju društveno odgovorno poslovanje ove kompanije.

- Meni je zaista izuzetno zadovoljstvo što smo danas u Kliničkom centru povodom donacije koju je CGES dao potpuno shvatajući značaj koji KCCG ima za zdravstveni sistem Crne Gore. U dogovoru sa menadžerskm timom KBC željeli smo i pružili smo podršku u vidu nabavke računarske opreme - kazala je gđa Bracanović.


Razumijevajući potrebe naše ustanove CGES je želio da podrži i unapređenje informacionog sistema.

- Željeli smo da pružimo podršku jer je riječ o unapređivanju segmenta rada KCCG-a vezano za IT tehnologije i računare. Imajući u vidu da je podrška zdravstvenom sistemu jedan od prioriteta našeg društvenog delovanja, mi smo to radili i dosad i radićemo i ubuduće, kazala je gđa Bracanović - podjećajući da su i ranije donirali zdravstvene ustanove.

- I ranije smo pružali podršku KCCG-u, Institutu za bolesti djece, Opštoj bolnici Pljevlja i bolnici Cetinje, i to ćemo nastaviti da radimo i ubuduće i želim da i ovom prilikom istaknem da u CGES-u u imate pouzdanog partnera i da prosto računate sa nama i ubuduće - istakla je gđa Bracanović

- Ja se zaista nadam da će oprema koju smo donirali biti podrška medicinskom osoblju vaše institucije, a istovremeno, nadam se da će i pacijenti imati koristi od toga, što je onda zaista za nas pravo zadovoljstvo i ispunjenje naše misije u ovoj oblasti društveno odgovornog poslovanja - kazala je gđa Bracanović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan pretkvalifikacioni tender za izgradnju dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice

Evropska banka za obnovu i razvoj objavila je pretkvalifikacioni poziv za dionicu auto-puta od Mateševa do Andrijevice. Raspisivanje ovog tendera ranije danas najavili su i predsjednik Vlade Milojko Spajić i izvršni direktor Monteputa Milan Ljiljanić. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od kredita, odnosno donacije kojom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.