NavMenu

Vrijedna donacija kotorske opštine Specijalnoj bolnici u Risnu

Izvor: eKapija Utorak, 10.12.2019. 15:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Kotor je donirala Specijalnoj bolnici Vaso Ćuković u Risnu 12.193 EUR za nabavku bolesničkih stolova, stočića za pacijente, infuzione pumpe i pacijent monitora.

Uručujući donaciju direktoru risanske bolnice dr Vladu Popoviću, predsjednik opštine Kotor Željko Aprcović je kazao da se ovom donacijom zaokružuje neurološka djelatnost risanske bolnice i da je važna je svaka podrška za bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu u gradu koji je atraktivna turistička destinacija, prenosi skalaradio.com.

Bez kvalitetne zdravstvene usluge, ni turistička ponuda nije na zadovoljavajućem nivou, kazao je on.

Direktor bolnice Vaso Ćuković, neurohirurg dr Vlado Popović je, zahvaljujući predsjedniku Aprcoviću što je imao sluha za ovakav vid pomoći, kazao da bolnica ovom donacijom rješava jedan veliki problem, a radi se o trombolitičkoj terapiji koja se do sada nije primjenjivala u risanskoj bolnici.


Dr Popović je kazao da tek sad u potpunosti može da se opravda naziv Specijalna bolnica za neurologiju, neurohirurgiju i ortopediju i samim tim proširi opus djelatnosti neurologa na zadovoljstvo pacijenata.

Risanskoj bolnici je neophodna nabavka EG aparata za snimanje elektruilne aktivnosti mozga, odnosno aparata za mjerenje gustine kostiju, koja će se realizovati u sljedećoj godini.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.