Izvor: eKapija | Četvrtak, 04.06.2020.| 11:15
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nemanja Kostić, direktor Karisma Hotels and Resorts za Istočnu Evropu - Spremni smo za prve turiste, najveći broj gostiju očekujemo iz zemlje i regiona

Nemanja Kostić (Foto: Arhiva Karisma Hotels & Resorts)
Pandemija koronavirusa uticala je na sve privredne djelatnosti, a prvi udar krize osjetio je turistički sektor. Kao prva "corona free" država u Evropi, Crna Gora ima priliku da bar djelimično ublaži štetu nastalu usljed krize. U vrijeme trajanja epidemije, Karisma Hotels & Resorts, grupacija, koja je u Crnoj Gori poznata po hotelima Holiday Village Montenegro i The Long Beach Hotel Montenegro u Ulcinju, svoje aktivnosti najprije je usmjerila na zaštitu zdravlja zaposlenih, ali i na pripremu svojih kapaciteta kako bi spremno dočekala goste.

O uticaju krize na sektor turizma, aktivnostima i planovima ove grupacije u Crnoj Gori, razgovarali smo sa Nemanjom Kostićem, direktorom Karisma Hotels and Resorts za Istočnu Evropu.

eKapija: Koliki je bio udar krize na poslovanje kompanije Karisma Hotels Adriatic Montenegro?

- Kalendarski turistička sezona je uveliko počela, međutim zbog sveukupne situacije, nažalost, hotelska industrija je jedna od privrednih grana, koja je najpogođenija pandemijom izazvanom virusom Covid-19, te će hoteli tek u narednih mjesec dana otpočeti sa operacijom.

Nesumnjivo je da će negativni ekonomski efekti izazvani pandemijom biti veliki, ali se nadamo boljim vremenima, i radimo sve što je u našoj moći da u 2021. godini ostvarimo što kvalitetnije rezultate.

Što se ove turističke sezone tiče, budite uvjereni da preduzimamo sve kako bi u Crnu Goru doveli što veći broj turista, ali s obzirom na to da su flote avio-kompanija i dalje prizemljene, posebno za međunarodne letove, teško je očekivati da ćemo svoje kapacitete popuniti sa tržista koja su povezana avio-saobraćajem. Tradicionalno, Crna Gora kao destinacija je popularna u regionu, i jedan deo svojih kapaciteta ćemo popuniti sa tih tržista.

eKapija: Koje akcije ste preduzeli u suzbijanju negativnih efekata krize?

- Uzimajući u obzir da je zdravlje bilo jedini prioritet u proteklom periodu, mjere su se odnosile prije svega na zaštitu zdravlja naših zaposlenih, i u tom smislu preduzeli smo sve neophodno da osiguramo da se oni osjećaju sigurno, kao i da se posvete sebi i svojim najbližima. Trudili smo se da preko svojih kanala komunikacije prenesemo značaj koliko je važno da smo solidarni, te da pomognemo svima kojima je pomoć potrebna.

Kao socijalno odgovorna kompanija, iskoristili smo vrijeme tokom pandemije da se još više okrenemo društvu u cjelini, i ovaj period je obilježio mnoštvo aktivnosti u vezi sa dobrobiti i zdravljem naših sugrađana, kojima je to bilo najpotrebnije.

Holiday Village Montenegro Exterior (Foto: Arhiva Karisma Hotels & Resorts)
eKapija: Kada očekujete prve posjetioce i odakle očekujete najveći broj turista? Da li ste spremili određenu strategiju za ovu sezonu, s obzirom na specifičnost situacije izazvane pandemijom koronavirusa?

- Spremni smo da već danas dočekamo prve goste u našim hotelima, posebno u odnosu na protokole i mjere koje smo implementirali u cilju zaštite zdravlja svih naših gostiju. Uzimajući u obzir da su sve avio-kompanije i dalje vrlo konzervativne kada su međunarodni letovi u pitanju, naša strategija je bazirana na pretežno regionalnom tržistu, te najveći broj gostiju očekujemo sa domaćeg i regionalnog tržista.

eKapija: Da li ste za ovu sezonu spremili određene pogodnosti za goste?

- Vrlo pažljivo pratimo sve trendove u svijetu, kao i potrebe gostiju koje se iz godine u godinu mijenjaju. Ova godina će, svakako, biti specifična po mnogo tome, i naš prioritet će biti da im omogućimo nesmetano i sigurno uživanje svih naših sadržaja.

Želio bih da spomenem da naš rizort u svom kompleksu ima 10 otvorenih, i jedan zatvoreni bazen, sadržaj za djecu, te dining experience kroz ukupno 11 restorana i barova, sportski sadržaj kao što su teniski i fudbalski tereni, i ono što je jako važno je da se rizort nalazi na izuzetno velikoj površini, te će svi gosti uživati u privatnosti, kako u sklopu rizorta, tako i na plaži.

eKapija: Karisma je pokrenula i globalnu akciju "Odmor za heroje". Možete li nam reći nešto više o tome?

- Iako nekada, možda baš zbog tempa života i obaveza koje imamo, zaboravimo na činjenicu koliko je zdravlje važno, i koliko su bitni svi oni koji brinu o našem zdravlju, sada smo više nego ikada imali priliku da se uvjerimo, po ko zna koji put, da su naši ljekari i naše medicinsko osoblje upravo naši heroji.

Karisma grupacija je pokrenula donatorsku kampanju sa ciljem da se zahvali našim herojima za njihov nesebičan angažman i požrtvovanje u suzbijanju pandemije i liječenju našeg društva. Kampanja će trajati sve do 30. juna u ponoć, i sa nestrpljenjem očekujemo da nakon isteka tog datuma obradujemo i ugostimo naše heroje.

(Foto: Arhiva Karisma Hotels & Resorts)
eKapija: Koji su dalji planovi grupacije Karisma Hotels & Resorts kada je riječ o Crnoj Gori? Da li je u planu širenje poslovanja?

- Nadamo se da će u skorijoj budućnosti pandemija ostati iza nas, i da ćemo se svi vratiti redovnim poslovnim aktivnostima, između ostalog i našim razvojnim planovima, te vjerujemo da kao razvojno-orijentisana kompanija, pandemija i njeni negativni efekti neće poremititi naše strateške planove, kojima je obuhvaćena i Crna Gora.

eKapija: Vlada je već donijela određene mjere podrške za privredu, a najavljen je i poseban paket pomoći za turizam. Kako ocjenjujete dosadašnje akcije države i koje bi to mjere trebalo da se nađu u narednom paketu za pomoć turističkoj privredi?

- Pandemija je, zasigurno, nešto što, nažalost, niko od nas nije mogao da predvidi, a posebno ne razmjere iste. Vlada Crne Gore je imala izuzetan izazov pred sobom, prije svega u očuvanju javnog zdravlja i zaštite života svojih građana, i istovremeno očuvanje svoje ekonomije. Složićete se da je, u uslovima kada su razvijenije ekonomije posustale, Crna Gora nedvosmisleno pokazala kapacitet da se izbori sa najvećim izazovom - da zaštiti svoje građane i održi stabilnost svoje ekonomije.

Mjere koje je Vlada Crne Gore donijela će ublažiti negativne efekte, ali za revitalizaciju hotelske industrije će, svakako, biti potrebna dodatna i posebna pažnja. Ona bi trebalo da bude usmjerena na dva segmenta. Sa jedne strane smo mi hotelijeri koji ove godine najvećim dijelom nećemo ostvariti svoje planirane prihode, posebno ne oni koji svoje prihode generišu sa tržista Zapadne Evrope. Sa druge strane, tu su avio-kompanije i tur-operateri, koji će zasigurno svoje aktivnosti fokusirati na tržista, koja su po svim parametrima u ovim vremenima najatraktivnija za njihovo poslovanje.

Svi zajedno, sa Vladom Crne Gore, imamo jedan veliki izazov pred nama, prije svega u očuvanju hotelskih kapaciteta kojima raspolažemo kao destinacija, a istovremeno moramo i da uradimo sve kako bismo podstakli tur-operatere i avio-kompanije da na listi njihovih prioriteta bude i Crna Gora, te vjerujemo da će se mjere donositi u tom duhu.

Dragana Obradović

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.